03 Nisan 2015 17:50

Vali'nin hakaret ettiği öğretmen protesto sırasında hayatını kaybetti

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun incelemelerde bulunmak için gittiği lisede, kıyafetlerini eleştirdiği öğretmene hakaret edip bu öğretmenlere izin verdiği için yöneticiyi azarlaması sendikalardan tarafından protesto edildi. Yalova'da bulunan bazı sendikalar, düzenledikleri 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü' ile Vali Cebiroğlu'nu protesto ettiler.

Paylaş

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, azarlayarak sınıftan kovduğu öğretmen Halil Serkan Öz, yapılan protesto eylemi sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, dersanede kıyafetlerini beğenmediği için azarlayarak sınıftan kovduğu öğretmen Halil Serkan Öz için bu akşam 'Saygı Yürüyüşü' adı altında yürüyüş düzenlendi. 

Eylem sırasında rahatsızlanan Halil Serkan Öz, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak kalp krizi geçirdiği anlaşılan Öz, ambulansla Bursa'ya sevk edildi. Yolculuk sırasında ambulansta iki kez duran kalbi çalıştırıldığı belirtilen Öz, hastaneye yetiştirilemeyerek yaşamını yitirdi. 

ACILI BABA ÖZ'Ü OĞLUNUN MESLEKTAŞLARI SAKİNLEŞTİRDİ

Baba Kemal Öz'ü yasa boğdu. Oğlunun cenazesini almak için Bursa'daki özel hastaneye gelen acılı baba Kemal Öz sendika yönetcileri ve öğretmenler tarafından sakinleştirildi.

BABA ÖZ: ANARŞİST OĞLUM ÖLDÜ

Acılı baba Kemal Öz, oğluna doyamadığını belirterek, "Ne diyeyim. Oğluma doyamadım. Siz söyleyin Yalova Valisi'ne oğlum öldü. Rahat olsun artık. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olurmu rahat etsin. Bu dünya ona da kalmaz. Aynen böyle söyleyin O'na. İçim yanıyor" dedi. 

ÖLEN ÖĞRETMEN YALOVA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Bu arada ölümü ile ailesinin yanı sıra meslektaşlarını ve öğrencilerini de yasa boğan talihsiz öğretmen Halil Serkan Öz'ün, Bursa'da özel hastanede bulunan cenazesi bu gece Yalova'ya getirilecek. Halil Serkan Öz, yarın (Cumartesi) Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Yalova Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

PROTESTO EYLEMİ YAPILMIŞTI

Gazipaşa Caddesi'nde toplanan, Eğitim-Sen, Türk Eğitim Sen, Aktif Eğitim Sen ile Eğitim-İş Sendikalarının Yalova Şubesi üyeleri, “Öğretmene Saygı Yürüyüşü" eylemi yaptılar. "Sendikal hakkımız engellenemez", "Tek tip öğretmen olmayacağız" sloganları atarak yürüyen kitle Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapmıştı.

Burada konuşan Termal Fen Lisesi Öğretmenlerinden Özgür Girişen, “Geçtiğimiz hafta Yalova Termal Fen Lisesi’nde bir öğretmen ve okul idarecisine sınıf içerisinde, öğrencilerin karşısında hakaret edilmiştir. Mülki amir olarak valinin kurumları ziyaret etmesi son derece doğaldır. Ancak, ziyaretlerdeki nezaket sınırlarını aşan baskıcı davranışları ve üslubu kabul edilebilir değildir. Ayrıca Valinin kılık kıyafet yönetmeliğiyle ilgili alınan sendikal kararın engellenmesine yönelik açıklamalarda bulunulması da, Anayasal bir suç olarak değerlendirilmektedir. Yaşanan bu olayla ilgili kamuoyunda ve eğitim çalışanlarında oluşan olumsuz algının bir an önce giderilmesi ve bir daha yaşanmaması için tüm eğitim çalışanları olarak bir aradayız" demişti.

Girişken, siyasetçilerin ve bazı yöneticilerin açıklamalarıyla, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştığını da sözlerine ekledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Leman Fırtına son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Ankara'da gözaltılar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...