06 Şubat 2015 15:26

Meksika’da bir siyasi cinayet daha!

Meksika’da faili meçhul siyasi cinayetlerin sonu gelmiyor. Devrimci Halk Cephesi (FPR) yöneticilerinden Gustavo Salgado Delgado’un ailesi önce kayıp olduğunu açıkladı. Daha sonra Delgado’nun cesedi kafası kesilmiş halde bulundu.

Paylaş

Meksika’da faili meçhul siyasi cinayetlerin sonu gelmiyor. Halkın hâlâ 43 kayıp öğrencinin akıbeti hakkındaki gerçeklerin açıklanmasını beklediği ülkede, bir genç daha katledildi. 

Devrimci Halk Cephesi (FPR) yöneticilerinden Gustavo Salgado Delgado’un ailesi önce kayıp olduğunu açıkladı. Daha sonra Delgado’nun cesedi kafası kesilmiş halde bulundu. 31 yaşındaki Delgado’nun cesedi Morelos eyaletine bağlı Ayala kenti kırsalında tarım işçileri tarafından bulundu. 

Devrimci Halk Cephesi (FPR) cinayetin siyasi bir cinayet olduğunu ve cinayetin ardındaki gerçeğin açıklanmasını talep etti. FPR’den yapılan açıklamada Gustavo Delgado’nun Ayala’daki göçmen tarım işçilerinin toprak ve konut hakkı için mücadelede yer aldığına dikkat çekildi.  

Gustavo Delgado’nun, geçtiğimiz eylülde kaçırılan 43 Ayotzinapalı öğrencinin bulunması talebiyle yapılan eylemlere de aktif olarak katıldığı ve aynı zamanda Devrimci Gençlik Birliği (UJR) merkez yöneticisi olduğu öğrenildi. 

Delgado’nun kaçırılması ve öldürülmesiyle iliği 4 şüphelinin gözaltına alınırken kaybedilen 43 öğrencinin ailelerinin de Delgado’nun katledilmesine tepki gösterdiği belirtildi. 

Delgado’nun son olarak geçtiğimiz Salı günü Ayala kentindeki El Chivetero bölgesinde bir toplantıya katıldığı ve toplantı dönüşü kaybolduğu belirtiliyor.

 

MORELOS EYALETİ HÜKÜMETİNİ VE MEKSİKA DEVLETİNİ SORUMLU TUTUYORUZ. 

Devrimci Halk Cephesi Merkez Komitesi’nin Delgado’nun ölümüyle ilgili yaptığı açıklamanın tamamı şöyle: 

3 Şubat günü yoldaşımız, Devrimci Halk Cephesi (FPR) militanı Gustavo Salgada Delgado kayboldu ve öldürülmüş olarak bulundu; Morelos eyaleti hükümetini ve Meksika Devletini sorumlu tutuyoruz. 

Bu cinayet, genel olarak halk hareketini ve özel olarak da örgütümüzü korkutmak için devlet tarafından uygulanan terör siyasetinin bir parçasıdır.

Bu cinayet için tüm FPR militanları acı duymuştur, ancak bu cinayet açlık, sefalet, sömürü ve ölüm rejiminin ortadan kaldırmak için mücadelemize bir neden daha sunmuştur!
Halkın eylemlerine katılımımızı düşürmeyeceğiz, tam tersine Ulusal Halk Meclisi, Ulusal Halk Kongresi ve Siyasi Genel Grev’i hayata geçirmek için çalışmalara katılmaya devam edeceğiz. 

Ülkemizin bir dönüm noktasında olduğunu biliyoruz; bunun için örgütleniyoruz ve burjuvaziyi ve onun devletini, ülkemizde açıkça kurulan faşizmi kovmak için birlik oluşturma sürecinde biraraya geliyoruz. 

Açıktır ki bu süreçten çıkış noktamız devrimdir; bu kokuşmuş politik, ekonomik ve sosyal sistemin kazımaktır; bu çıkışta ne sömürücüler, ne onların temsilcileri olmayacak; halk her ölümün, her kayıbın, her hapis cezasının, her yargılamanın hesabını soracaktır. 
Çatışmalarda ölen diğer yoldaşlarımız gibi Gustavo, Gregorio Alfonso, Lauro Juárez, Manuel González ve Gil Ramírez’i ve aynı şekilde diğer toplumsal hareketlerden arkadaşlarımızı bizden kopartıp aldılar, hepsi için duyduğumuz acı ve öfkeyi. Mücadelemizi ve örgütlülüğümüzü tarihi hedeflerimiz gerçekleşene kadar yükselteceğiz. 

İŞÇİLERİN ÖZGÜRLEŞMESİ İÇİN TÜM HALKIN BİRLİĞİ!
TÜM ÜLKELERİN İŞÇİLERİ, BİRLEŞİN!

Devrimci Halk Cephesi Merkez Komitesi
Meksika Komünist Partisi (ML) Merkez Komitesi (DIŞ HABERLER)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Ya diktatörlük ya özgürlük

SONRAKİ HABER

'Hırsız var' pankartı açan Alıcı'nın işkence iddialarına takipsizlik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa