22 Haziran 2018 00:14

Hacizli emekliler…

Hacizli emekliler…

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Geçen hafta ülkenin başkenti Ankara’da idim. Kızılay, Sıhhıye Caddelerinde ‘‘Hacizli emeklilere çağrı’’ ilanları yerlere yapıştırılmıştı. Sokaklar toplumun aynasıdır. Ülkemizdeki emeklilerin sorunlarının ne boyutta olduğunu gösteriyor. Üstelik seçim öncesi.

16 yıldır ülkeyi yönetenler pembe tablolar çiziyor ve muhalefetteymiş gibi propaganda yapıyor. Ama özellikle Ankara’nın sokakları onları yalanlıyor. Hacizli emekliler var, “eyyy iktidar” diyor, “Biz kredi verip para kazanacağız” diyor... Onlar, “Emekliler kıraathanelerde kekler, börekler ve çaylar eşliğinde torunlarıyla oturup hasbıhal edecekler” diyorlar. “OHAL’i kaldıracağız” diyorlar, şaka gibi. Muhalefet ne derse iktidar da bir fazlası diyor gibi.

Durum şu ki;

Özgürlük, demokrasi, hak, hukuk adına var olan kırıntılarla bir seçime gidiliyor. Antidemokratik bir seçim dönemi yaşıyoruz. Eğer maazallah tek adam rejimi devam ederse emekliler kıraathanelerde tefecilere borç senetleri imzalamaya başlayacaklar gibi görünüyor.

Eğer 16 yıllık iktidar yıkılırsa, gelecekte emekli olacak çocuklarımıza tefecilere düşmeyecekleri bir ülkeyi kurma mücadelesinin şansını vermiş olacağız. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...