30 Nisan 2017 01:00

NBA'de konferans yarı finalleri: Kimler kazanır?

NBA'de konferans yarı finalleri: Kimler kazanır?

Fotoğraf: Envato

Paylaş

NBA’de play-off ilk tur maçları Los Angeles Clippers-Utah Jazz serisi dışında tamamlandı. Play-off öncesi 7 maça uzaması muhtemel iki serinin adını vermiştik. Bunlardan biri Clippers-Jazz diğeri Houston Rockets-Oklahoma City Thunder’dı. Rockets-Thunder, beklenen çekişmeye sahne olmadı ve James Harden’la arkadaşları 4-1’lik galibiyete uzandı. Clippers-Jazz ise hem çekişmeli hem de çok sayıda sakatlığa sahne olan enteresan bir seri oldu. Önce Rudy Gobert’in sakatlığı Clippers’a avantaj sağladı, sonra Blake Griffin sezonu kapattı. Gobert döndü, Gordon Hayward zehirlendi vs. Tam Utah, evinde seriyi bitirecek derken Chris Paul, bench’te Paul Pierce’a fısıldadı: “Merak etme kariyerin Utah’ta bitmeyecek.” Öyle de oldu. Bu gece serinin 7. maçı Los Angeles’ta oynanacak. Ben, ilk tahminimi koruyorum: 7 maçta Utah Jazz. Bu serinin galibi Golden State Warriors’ın rakibi olacak ve hangisi gelirse gelsin Warriors’a fazla direnç gösterebileceklerini düşünmüyorum. Warriors, Jazz’ı 4-1’le, Clippers’ı 4-0’la geçer.

Gelelim diğer eşleşmelere. Bu arada ilk tur eşleşmelerinde kazananları doğru tahmin etme konusunda firemiz olmadı. 4 serinin sonucunu ise skoruyla birlikte doğru bildik.

CAVS-RAPTORS

Sezonun ikinci yarısındaki formuyla taraftarlarını endişelendiren Cleveland Cavaliers, Indiana Pacers karşısında tarihin en yakın 4-0’ına imza attı. Tüm maçlarda, normal sezondan kalma kötü alışkanlıkların devam ettiğini gördük: Savunma, konsantrasyon eksikliği, 4. çeyrekte yaşanan düşüşler... LeBron James’i her maçta 40 dakikanın üzerinde oynatmak zorunda kalmaya devam ediyorlar. 32’lik James çok iyi durumda ve “48 dakika da sahada kalabilirim, kendimi harika hissediyorum” diyor ama nereye kadar?

Geçtiğimiz yıl konferans finalinde Cavs’e 4-2 kaybeden Toronto Raptors, bu yılki tüm hamlelerini Cleveland’a göre yaptı. Serge Ibaka ile hem pota altına James’in çekineceği bir blok tehdidi eklendi hem de 5 numaraya hareketli bir uzun çekme fırsatı doğdu. Jonas Valanciunas’ın hantallığı, Cavs karşısında büyük sorunlara yol açıyordu. P.J. Tucker’ın takıma katılması da James’in üzerinde kullanılabilecek bir başka dış savunmacı anlamına geliyor ve Tucker savunma konusunda gerçekten çok inatçı.

Tüm bunlar LeBron James’i durdurmaya yeter mi? Pacers’a karşı olduğundan biraz daha yavaş gözükmesi muhtemel.

Tahmin: 4-2 Cavs.

WIZARDS-CELTICS

Boston, normal sezonu Doğu’nun zirvesinde tamamladı ama play-off onlar için çok zor başladı. Chicago Bulls, dişli bir eşleşmeydi. Isaiah Thomas’ın kız kardeşinin yaşamını yitirmesi de moralleri bozan bir trajediydi. Isaiah Thomas her şeye rağmen tüm maçlarda yerini aldı. Bulls’un ilk 2 maçı deplasmanda kazanması sonrası Rajon Rondo’nun sakatlanması serinin kaderini değiştirdi. Celtics, üst üste 4 galibiyete imza attı. Wizards’ta ise John Wall’un her geçen gün daha da büyüdüğüne tanıklık ediyoruz. Yüzde 52.5 saha içi, yüzde 47.4 üç sayı yüzdesiyle 29.5 sayı 10.3 asist ortalamasıyla oynadı. Isaiah Thomas karşısında vereceği savaş nefesleri kesecek. Sadece o da değil Avery Bradley-Bradley Beal eşleşmesi de öyle.

Normal sezondaki maçlarda her iki takımın arasında gelişen ‘düşmanlığı’ da hatırladığımızda ateşli bir seri bizleri bekliyor. Celtics’in en büyük dezavantajı ribauntlar. Wizards’ın planlarını bundan maksimum avantajı sağlamak üzere yaptığı kesin. Başkent ekibinin, geniş kadrosunun yanı sıra ev sahibi avantajına sahip olan rakibine karşı sürpriz kahramanlara ihtiyacı olacak.

Normal sezonda takımlar evlerindeki maçları kazanmıştı. Serinin 7 maça uzayacağını düşünüyorum. John Wall, Garden’da 7. maçı kazanacak kadar büyüdü mü? Belki seneye... 

Tahmin: 4-3 Celtics.

SPURS-ROCKETS

James Harden-Russell Westbrook eşleşmesi heyecan vericiydi. Kawhi Leonard-James Harden, daha da iyi olacak. Gregg Popovich, Leonard için “Oyunu çift yönlü oynayan en iyi oyuncu” derken çok da abartmıyor. James Harden’ı durdurmak içinse Leonard yeterli olmayabilir. Normal sezonda Spurs’un 3-1’lik üstünlüğü vardı. 6 Mart’ta Leonard’ın maç sonundaki üçlüğünü ve Harden’a blokunu unutmak mümkün değil. Rockets’ın hücumu, Spurs’teki ihtiyar ayakları çok zorlayacak. Spurs’ta LaMarcus Aldridge’in çok daha fazla katkı vermesi gerekiyor. Peki bunu yapabilecek mi? Zor gibi.

Tahmin: 4-2 Rockets.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...