23 Temmuz 2015 01:00

Kan, oruç bozar mı?

Kan, oruç bozar mı?

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Ramazan da geçti bayram da. Ramazanda ulema, “Hangi seks  haramdır, hangisi caizdir?” sorularının yanıtını aradı durdu. “Ne oruç bozar, ne bozmaz?” sorusunu yanıtlamak için televizyon kanallarında iftarda sahurda vaizler, hatipler dünyanın parasını kasalarına istifledi.
Parada pulda gözümüz yok, Allah versin ama Ortadoğu’da dökülen kanın oruca halel getirip getirmediği sorusu kimsenin aklına gelmedi nedense.
Kafirin, müşrikin kanı Müslümana belli ki helal! Oruç da bozmuyor. Ortadoğu’da ramazanda, bayramda sokaklarda kan aktı. Cihat sürdü, sürüyor. El Kaide, El Nusra, IŞID...
On- on iki yaşındaki çocuklar, cennet vaadiyle “kafir”in kellesini uçuruyorlar. Camilerde, çarşıda pazarda, kültür merkezlerinde patlayan bombalar...
Din için savaş, oruç bozmuyor. Dökülen her kan, Allah’a kutsal bir adak!
Ayetler, hadisler de böyle diyor. Buhâri’nin  Hazreti Muhammed’in sözlerinden derlediği “Sahih-ül Buhâri” adlı yapıtından bu köşe için seçtiğim “Cihat Hakkında” bölümü, Ortadoğu’da dökülen kanın nedenini söylüyor. Başka neden aramayın. Cihat Hadisleri’ni okuyun, başımıza gelenleri, gelecekleri anlayın.  
“Bir ihtiyar, Hazret-i Peygamber’e sordu:
-Ya Resul-Allah, bana, cihat kadar hayırlı diğer bir iş söyler misin?
Hazret-i Peygamber ona şöyle dedi:
-Cihada muadil (eş, eşit) bir şey yoktur. Ancak, mücahitler gazaya(İslam için savaş) çıktıklarında sen mescide giderek namaza devam et ve her gün oruç tut. Bir mücahidin hayvanının oynayıp sıçraması bile ona sevap sayılır.”
 “Allah yolunda cihat ederken ölen kimseyi cennete koymayı, ölmediği takdirde ganimetle evine dönmesini Allahü Teâlâ tekeffül etmiştir.( yükümlü olmuştur)”
 “Allah yolunda yaralanan kimse, mahşerde yarasından kan akarak ortaya çıkar. Rengi kan rengi ise de kokusu misk kokusudur.”
 “Allahü Teâlâ, iki kişiye teveccüh (güler yüz)gösterir. Biri Allah yolunda cihat edip şehit olan, ötekiyse bu şehidi öldürüp de sonradan Müslüman olarak tövbe eden. Bunların ikisi de cennetliktir.”
“Allah yolunda cihat etmek üzere binek at besleyin! Onu doyuran, suyunu içiren kimse, bu ölçüde sevaba ulaşacaktır.”
 “Paraya, altına, ipeğe düşkün olan kahrolsun. (Altın ve para transfercisi Rıza Sarraf’ın ve % 4’lük hisseli siyasilerin kulakları çınlasın!) Ahireti unutup dünya malına tapan kimse sürünsün. Öyleleri mal bulursa memnun olur, bulamazsa öfkeye düşer. Allah, onu kahretsin, üstünden belayı eksik etmesin. O kimse ki at üstünde ve yalın kılıç düşmana saldırır veya düşmanı gözetler, Allah ona çok hayırlar versin.”
“Siz Yahudilerle cenk etmeden önce kıyamet kopmayacaktır ve arkasında Yahudinin gizlendiği kaya, ‘Arkamda Yahudi var, onu öldürün.!’ diyecektir.”  
“Siz Türklerle savaşmadan önce kıyamet kopmayacaktır. O Türk kavmi ki ufak gözlü, al kızıl yüzlü, düz burunlu, yüzleri kalkan gibi geniş, üstüne sahtiyan geçirilmiş ayakkabıları kıldan ve yünden bir kavimdir.” (Türklerle de savaşı Suruç’ta savaş karşıtı gençlere kıyarak başlattılar.)    
“Cenab-ı Hakka ve Resulüne iman edip namaz kılan ve oruç tutan kimseyi Cennet’e koymak, Allah’ın uhdesindeki (sorumluluğunda) bir haktır. Allah, mücahitler için Cennet’te yüz derece hazırlamıştır. Bu mertebeler arasında yerle gök kadar fark vardır. Siz ‘Firdevs Cenneti’ni isteyiniz. Cennetlerin en üstünü odur. Bütün Cennet ırmaklarının fışkırdığı yer orasıdır.”  “Hazret-i Peygamber, bizi bir gazaya gönderirlerken Kureyş taifesinden iki kişinin ismini vererek, ‘Bunları bulduğunuz ve yakaladığınız yerde ikisini de ateşte yakıp öldürünüz!’ diye buyurdular.
Hazırlığımızı tamamlayıp kendilerine veda için ziyarette bulunduk. Bu kez de Resûl-ü Ekrem şöyle buyurdu: ‘Cenab-Hak’tan başka hiçbir kimse hiçbir kimseye ateşle azap edemez. Siz de bu kişiyi yakmayınız, öldürünüz.”
O ateş Allah’ın cehennemi değil, IŞID’in cehennemidir.
Ya ateş ya İslam’ın kılıcı...
İslamcı çeteler, Ortadoğu’da kılıçlarını kanla ışıtıyor. Ülkenin güneyinde Reyhanlı’da, Suruç’ta patlayan bombalarsa Muhammed’in sözünü doğruluyor.
“Ateşle sınamak Allah’a mahsustur, siz öldürün!” demiyor mu hadis?
Onlar da öyle yapıyorlar. İslamın ilk şartı, “öldürün” değil elbette ancak bu caniler, Hasan Sabah’ın cennetle ve haşhaşla beyinleri yıkanmış savaşçılarından da vahşi.
Kan bozmuyor oruçlarını.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa