11 Kasım 2012 11:57

Silkele başgan düşüyorlar!

Silkele başgan düşüyorlar!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Geçen haftaki YÖK protestoları vesilesiyle fark ettim, üniversitelilerin belleğinde AK Parti öncesi yok…
Düşünsenize, 3 Kasım 2002'den beri aynı kadrolar yönetiyor ülkeyi. Dile kolay, 10 yıl… 18-19 yaşındaki bir üniversitelinin oturup haber izlediği, gazete okuduğu zamanın tümü.
Sanki hiç bitmeyecek gibi. Önce Erdoğan vardı, hep Erdoğan olacak. Ezelden ebede…
Hâlbuki bu yalancı bahar bir gün bitecek. Üstelik yakın bir gelecekte.
Neticede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a seçmenin gözü önünde posta koyan bir Erdoğan var artık.
Ve tabii "Erdoğan'a biat etmem" diyen bir Arınç'la, hükümetin icraatından duyduğu rahatsızlıkları her fırsatta hissettiren bir Gül…
 "Tayyip Erdoğan, maşallah, Zaloğlu Rüstem gibi. Elinde koca bir pala, ya Allah bismillah deyu, durmadan her yana sallıyor kelle almak için..." Hasan Cemal yazdı bunu geçenlerde.
Dolayısıyla öyle "Tek çiçekle bahar gelmez" diyecek zamanlar geçti.
Siyasette, medyada, iş dünyasında hükümeti devirme hazırlıkları çoktan başladı. Erdoğan karşıtlığında birleşen farklı güçler, ortak Televizyon kurma projelerinden lobi faaliyetine, seçim ittifakından kaset pazarlıklarına geniş bir alanda çalışıyor.
Kimler yok ki bu savaş alanında? Küskün AK Partilisi, merkez sağ kökenli patronu, yorgun demokratı, liberali, solcusu…
Hatta iş o raddeye geldi ki, artık Erdoğan sonrası geçildi, AK Parti sonrası konuşulur oldu.
"E o kadar da değil" diyenleri duyar gibiyim. Bence de değil. Kimse kusura bakmasın ama toplumu yukardan biçimlendirebileceğini düşünen kafaların hüsnükuruntusu bu. "Zaten çatlıyorlar, biz de araya girersek bölünür, yıkılırlar." Öyle olmuyor işte.
AK Parti'yi devirmek için daha önce askerden medet uman zevat, şimdi böyle hevesler-hesaplar peşinde. Neden? Çünkü kendilerine güvenleri yok. Neden? Çünkü sokakta karşılıkları yok…
Yani demem o ki, AK Parti yöneticileri rahat olsun, siyaset mühendislerinden bir şey çıkmaz. Ve de AK Parti yöneticileri ayık olsun, çünkü onlar için daha büyük bir tehlike var.
Erdoğan'ı da, AK Parti'yi de devirecek güç, Kürt ve Türk emekçileri. Onların sokaktaki, işyerindeki, okuldaki ortak muhalefeti. Üstelik bu muhalefet gitgide sertleşiyor.
Son bir haftaya bakınca, bu sene kış kısa sürecek gibi görünüyor.

evrensel.net
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...