02 Aralık 2014 10:01

Senarist Önder Çakar Kobanê'de yaralandı

Gemide ve Takva filmlerinin senaristi Önder Çakar, Kobanê'de IŞİD'in havan topu saldırı sırasında çöken duvar parçalarının altında yaralandı. Vücudunda kırıklar bulunan Çakar, Diyarbakır'da tedavi altına alındı.

Paylaş

Cumhur Daş
Diyarbakır

Kobanê’de süren direnişle dayanışma amacıyla uzun süredir Suruç’ta bulunan ve geçtiğimiz günlerde Kobanê’ye geçen Senarist Önder Çakar, IŞİD’in Cuma günü düzenlediği havan topu saldırısında yaralandı. Çakar, saldırı sonrasında Kobanê'de tedavi altına alındı ancak IŞİD'in Cumartesi günü Mürşitpınar sınır kapısına düzenlediği bombalı saldırının ardından tedavi imkanı kalmadığı için Türkiye'ye getirildi.

Kobanê direnişiyle dayanışma amacıyla Suruç’a giden çok sayıda kişi arasında yer alan Önder Çakar, uzun süredir Mehser köyündeki sınır nöbetinde yer alıyordu. Çakar, geçtiğimiz günlerde Suruç’tan, Kobanê tarafına geçti. IŞİD’in Kobanê’ye dönük havan topu saldırısı sırasında çöken bir duvarın altında kalan Çakar, Dicle Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Servisi’nde tedavi altına alındı. Doktorlar, Çakar’ın omurgasında 3 kırık tespit edildiğini ve  2 ay boyunca yoğun bakımda tedavisinin süreceğini açıkladı. 

ÇAKAR: SENARİST OLARAK GİTTİM
Çakar, Kobanê'ye senarist olarak gittiğini ve cuma günü bombalı saldırı nedeniyle yaralanarak tedavi için Türkiye'ye döndüğünü söyledi. 

SINIRDA KÜTÜPHANE KURMUŞTU

Birçok festivalde ödül alan Gemi'de ve Takva filmlerinin senaristi olan Önder Çakar, Kobanê direnişine ilk günden beri destek veriyordu. Mehser köyünde tutulan direniş nöbetinde yer alan ve aktif çalışmada bulunan Çakar, direniş nöbetinin ilk kütüphanesini açmıştı. 

Kurdukları kütüphaneye ilişkin basına bilgi veren Çakar, "Camide kalıyorduk. Baktık ki süre uzuyor okuma yazma için camide imkân da yoktu. Öncelikle komünün kurallarına uyum sağladık. Evlerde Kobanêli arkadaşlarımız ve kadınlar kalıyor. Biz erkekler ise evlerde ve çadırlarda kalıyoruz. Camide de elektrikler saat 21.00'de kapanıyor. Burada boş zamanlarımız da oluyor. Bu boş zamanları değerlendirmek, okumak, direnişin notunu tutmak adına bir yere ihtiyacımız vardı" demişti. 

ÖNCEKİ HABER

Jeotermal için asırlık zeytin ağaçları kesiliyor

SONRAKİ HABER

Fabrikada makine alev aldı: 2 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...