16 Eylül 2014 09:17

TOKİ inşaatındaki 'iş kazası' denetimsizliği açığa çıkardı

Bulvar İstanbul projesinde halatın kopması sonucu 6'ıncı kattan düşerek ağır yaralanan ve 8 gündür yoğun bakımda tutulan Yunus Matur isimli işçi yoğun bakımdan çıktı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan iş güvenliği uzmanı, 'Ben yetkilileri halat konusunda uyardım ancak ben uyarmakla hükümlüyüm tamirle değil' dedi.

Paylaş

İstanbul Başakşehir' de TOKİ'nin , Özülke ve Özkar Ortak Girişimi ve Emlak Konut GYO ile birlikte yaptığı Bulvar İstanbul projesinde inşaat işçisi olarak çalışan 22 yaşındaki Yunus Matur adlı inşaat işçisi, 8 Eylül'de şantiyede malzeme taşıma işlemi sırasında güvenlik önlemi alınmayan platformun halatının kopması sonucu 6'ncı kattan düşerek ağır yaralandı. Yaşanan olayın ardından akciğeri patlayan, karın boşluğundaki zarı yırtılan ve belinde iki kırık oluşan Matur kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 8 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra dün ortopedi servisine alınan Matur'un bilinci yerinde fakat hala hareket edemiyor ve konuşamıyor. 

Matur' un eniştesi İsmail Dönmez, alçı işlerinde çalışan Matur' un, malzeme taşıma işlemi sırasında düştüğünü belirtti. Dönmez, Matur ile birlikte inşaata çalışan diğer inşaat işçilerinin kendisine olayla ilgili olarak, "Daha önce 5- 6 defa aynı platformun halatlarının kopması sonucu platform yere çakıldı ancak şans eseri kimse platformda yoktu" iddiasını aktardı. Dönmez, yine şantiyede iş güvenliği uzmanının olaydan sonra karakolda verdiği ifadede "Ben yetkilileri uyardım halat konusunda ancak ben uyarmakla hükümlüyüm tamirle değil" dediğini söyledi. 

'TAŞERON SİSTEMİ BİTMEDİKÇE İŞÇİ KANI AKAR'

Olayın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen inşaat firmalarından hiçbir yetkilinin kendilerini arayıp Matur'un sağlık durumu ile ilgili bilgi almadığını kaydeden Dönmez, "Taşeronların gözünü para hırsı bürümüş" dedi. Dönmez, yetkililere seslenerek "Taşeron sitem bitmediği sürece işçi kanı akmaya devam edecektir. Bir an önce yetkililer bu taşeron sistemi bitirsinler" diye konuştu. 

Dönmez, Matur akciğer tedavisinin tamamlanmasının ardından belindeki kırıklar için ikinci bir ameliyata alınacağı bilgisini de verdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Polis, Üveyş Ana İlköğretim Okulu\'na \'çıkarma\' yaptı

SONRAKİ HABER

Bank Asya: Saldırılara rağmen faaliyetlerimiz sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...