01 Haziran 2014 17:22

Bu son olsun

Olayı 1862’de İngiltere’de yaşanan maden katliamıyla karşılaştıran Başbakan Erdoğan, 2010’da Şili’de meydana gelen maden göçüğünde kimsenin hayatını kaybetmediğini unutuyor

Bu son olsun
Paylaş

Yenal Sözal
Orhan Cemal Fersoy
Anadolu Lisesi
İstanbul


Geçtiğimiz günlerde Soma’da bir maden katliamı meydana geldi, açıklanan son resmi rakamlara göre hayatını kaybedenlerin sayısı 301. Ancak orada bulunan insanların söylemleri bu sayının çok daha fazla olduğu yönünde. Zira olay meydana gelmeden önce madenin içinde 700’ün üzerinde işçinin bulunduğu söyleniyor.
Olayın kuşkusuz en temel nedeni ihmaldir. Olaydan sonra basın açıklaması yapan şirket yetkililerinin tutarsız konuşmaları insanların kafasını daha da karıştırdı. Yaşam odası var mıydı yok muydu sorusuna sürekli birbirinden farklı tutarsız cevap verdiler. Son olarak yaşam odasının olmadığını ve yasal olarak yaşam odası bulundurmaya mecbur olmadıklarını söyleyerek kanlı dişlerini tüm ülkeye göstermiş oldular.
Tüm bunlara hükümetin verdiği tepki tabi ki hiçbirimizi şaşırtmadı. İşin faillerinin cezalandırılması yerine olaya tepkili halkı hedef alan Başbakan; ‘Ölüm madencilerin kaderidir.’ diyerek Soma halkının tepkisini almış, yürümek isteyen kitleye sert müdahale edilmiştir. Öte yandan Erdoğan’ı protesto eden bir vatandaşa tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel hiçbir yaptırıma uğramadan görevine devam etmekte.

ŞİLİ’Yİ UNUTUYOR!

Olayı 1862’de İngiltere’de yaşanan maden katliamıyla karşılaştıran Başbakan Erdoğan, 2010’da Şili’de meydana gelen maden göçüğünde kimsenin hayatını kaybetmediğini unutuyor.
Bu acılı günlerde okulumuzda da insanların verdiği tepkiler olumlu. Çoğu lisede olduğu gibi Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesi’nde de bir oturma eylemi düzenlendi. Oturma eyleminin ardından semtte de bir yürüyüş yapıldı. İnsanların Soma katliamı karşısında ki tavrı gerçekten umut verici. Umarım bu katliam son olur.

ÖNCEKİ HABER

13 Mayıs (k)ömür bitti!

SONRAKİ HABER

Ethem\'in annesi: Bir evlat verdim bin evlat aldım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...