01 Haziran 2014 17:17

13 Mayıs (k)ömür bitti!

Geleceğimiz ve mücadelemiz işçi sınıfıyla ortak. Yarınlar güzel doğacaksa alın teriyle doğacak. Bu sistemin kanlı yapısı emeğin gücüyle temizlenecek

13 Mayıs (k)ömür bitti!
Paylaş

İlayda Uzel
Küçükçekmece
İstanbul

Kapkara bir sabaha uyandı gençler,  güneş bugün doğmamış, vicdanlarımızı aydınlatmamıştı. İlan edilen sözde milli yas acıları dindirmemiş, işçilerin acı çığlıkları ve kulakları sağır eden ana feryatları insanlık için yeni bir dönüm noktasıydı. Artık hepimiz anladık ki evde oturarak ya da susarak beklemek; ölümleri kabullenmek, suça ortak olmaktır.
Bu yaşanan olaylar ne ilk idi ne de son olacak. Eğer ölümlerin olmamasını isti-yorsak mevcut sistemle, AKP’yle mücadele etmemiz gerekir. 19 yaşında madenden ölü çıkarılan kardeşimiz de aynı Berkin Elvan gibi bu sistem tarafından öldürülmüştür. Tarihin yok sayamayacağı bu olaya biz liseliler her zaman sahip çıkacağız ve emeğin gücünü okullarımıza taşıyacağız.  Çünkü geleceğimiz ve mücadelemiz işçi sınıfıyla ortak. Yarınlar güzel doğacaksa alın teriyle doğacak. Bu sistemin kanlı yapısı emeğin gücüyle temizlenecek.

SIRALARIMIZA DA KAZIDIK

Biz de Mustafa Kemal Anadolu Lisesi olarak onlar için okulu boykot ettik ve  derslere girmedik. Öğretmenlerimizi   derslere girmemesi konusunda ikna ettik. Okulumuzda büyük bir çoğunluk işçi ölümlerine duydukları üzüntüden siyah kıyafetler giymişti. Başta öğrenciler olmak üzere öğretmenler ve okul çalışanları Soma’daki facianın resmini göğüslerinde taşıdı. Sesimizi duyurmak adına ve kara elmasa can veren işçilerin acısını paylaşmak için kapılarımıza sosyal medya mesajlarını yazdık. İşçi kasketleri çizdik. 13 Mayıs’ı hafızalarımıza kazıdığımız gibi sıralarımıza da kazıdık.
Soma bir katliamdır, biz buna sessiz kalamayız ve kalmayacağız. Bu katliamların yaşanmaması için tek çaremiz birleşmek ve birlikte mücadele etmektir.

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray Meydanı\'nda \'sırt çantalı\' terörü: Çok sayıda gözaltı

SONRAKİ HABER

Bu son olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...