07 Mayıs 2014 06:00

Seçime şifa hastaya cefa

Seçimlerden 1 ay önce alelacele AKP milletvekillerinin de katıldığı törenle açılan Bahçelievler Devlet Hastanesi, şifa vermek yerine hastaları daha da hasta ediyor

Seçime şifa hastaya cefa
Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

"İnşaat tozundan dolayı enfeksiyon kapınca taburcu etmek zorunda kaldılar beni.”

Omurilik felçli olan Yılmaz Üşenmez’in bu sözlerinde bir hata yok. Dediği gibi enfeksiyon kaptığı için taburcu etmek zorunda kaldılar onu ve birçok hastayı. Söz konusu yer ise seçimlerden 1 ay önce alelacele açılan Bahçelievler Devlet Hastanesi. Açılışına AKP milletvekillerinin de katıldığı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Şifa yuvası olacak” dediği hastane.
Aynı zamanda İstanbul Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle taşındığı hastane.

POLİKLİNİKLER 2. KATTA

Yılmaz Üşenmez, “Tamamen hazır bir hastaneye gittiğimizi söyleyerek bizi buraya gönderdiler. Ancak geldiğimizde 3. kat inşaat daha inşaat halindeydi” diyor. Özellikle fizik tedavi merkezlerinde sosyal zaman geçirecek yerlerin olması gerektiğini belirtiyor Üşenmez ama yapılsa bile bu hastanede hastalar odalarından dışarı çıkamıyor. Zira fizik tedavi polikliniklerinin 2. kata kurulduğu hastanenin asansörleri bile çalışmıyor. Yılmaz Üşenmez, “Hafta sonu dışarıya çıkma yasağı var. Sıcak suyumuz yok. İnşaat tozundan enfeksiyon kapınca beni taburcu ettiler” diyor.

Hastanenin çalışanlarından Y.A. da sorunların, hastanenin bulunduğu bölgeden başladığını söylüyor. Hastane Bahçelievler Mahmutbey yoluna çıkan eğimli bir cadde üzerinde bulunuyor. Cadde üzerinden toplu ulaşım araçları geçmiyor. Dolayısıyla insanlar tekerlekli sandalyeyle hastaneye ulaşmak için epey zorluk çekiyor.

Y.A. bir sorunun da hastanenin telefonları olduğunu vurguluyor. Çünkü koskoca hastanede işler bir hat üzerinden yürüyor. Hastanenin iç hatları bile şu an işlemiyor durumda.
Ayrıca Y.A. da asansörlerin çalışmadığına dikkat çekiyor.

Bu yaşananlara bakılırsa seçimlerden 1 ay önce açılan bu hastane Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun dediği gibi halka şifa değil bela getiriyor.

İKİ ÖLÜM VAKASI YAŞANDI

Hastane çalışanları ve hastalar, hastanenin açıldığından bu yana iki ölüm vakasına şahit olduklarını söylüyor. Birincisi fizik tedavisi gören bir hastanın intiharı. Hastane yönetimi hastanın psikolojik sorunlar yaşamasını gerekçe göstermiş ancak genel kanaat bu şekilde değil. Hastane çalışanları ve hastalar fizik tedavi polikliniklerinin 2. katta olmasından ötürü hastaların kimi istisnalar dışında 5-6 boyunca bulundukları odadan çıkamadığını belirtiyor.

Diğer vaka ise bir kalp krizi. Kriz geçiren bir vatandaş hastaneye getiriliyor ancak, hastanede acil servis olmadığı için Bakırköy Devlet Hastanesine gönderiliyor. Ancak vatandaş hastaneye ulaşamadan yaşamını yitiriyor. Ayrıca hastanenin yoğun bakım ünitesi de bulunmuyor.

HASTANE SEÇİM ŞOVUNDAN İBARET

Hastanede yaşanan sorunları gazetemize değerlendiren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi Örgütlenme Sekreteri Kahraman Keskin, “Hastane seçim şovu olarak açıldı” diyor. Hastanenin, engelli çalışanları açısından da hastalar açısından da uygun olmadığını belirten Keskin, “Biz bu hastane açılmadan önce uyarılarımızı yapmıştık. Fizik tedavi için uygun olmadığını söyledik ama apar topar açtılar. Bizi hükümet ve Başbakan karşıtlığıyla suçladılar. Ama nihayetinde kalp krizi geçiren bir kişiye müdahale edilmeyince öldü” şeklinde konuştu.

AKP’Lİ VEKİLLER AÇMIŞTI

Bahçelievler Devlet Hastanesinin açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AB Eski Bakanı Egemen Bağış, Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Osman Develioğlu katılmıştı. Bakan Müezzinoğlu, “Bu hastane bir şifa yuvası olacak. Bu bölge halkına sağlık alanında önemli bir katkı sağlayacak. Milletin bize verdiği vekaletin hakkını koruyarak önce siyasi istikrar dedik.  Siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirdi. Ekonomik istikrar ise yatırımları ve hizmetleri getirdi. 11 yıldır dünyanın gıpta ile baktığı gelişmeleri Türkiye başarı ile sürdürüyor, sürdürmeye devam edecek” demişti.

ÖNCEKİ HABER

İsimli anketle ne amaçlanıyor?

SONRAKİ HABER

İntihar değil ‘cinayet’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...