07 Nisan 2014 17:54

‘MEB şiddete ses çıkarsın’

Adana’nın Beyazevler Mahallesi’nde bulunan Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesinde bir öğretmen darp edildi. Eğitim-İş Üyesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülcan Cevher, dersin düzenini bozduğu gerekçesiyle uyardığı bir kız öğrencinin arkadaşları ve ailesinin sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kaldı.

‘MEB şiddete ses çıkarsın’
Paylaş

Adana’nın  Beyazevler Mahallesi’nde bulunan Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesinde bir öğretmen darp edildi.

Eğitim-İş Üyesi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gülcan Cevher, dersin düzenini bozduğu gerekçesiyle uyardığı bir kız öğrencinin arkadaşları ve ailesinin sözlü ve fiziksel saldırısına maruz kaldı.

Bu olay üzerine Eğitim-İş Sendikası lise önünde basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Eğitim-İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, Cevher’in şiddet gördüğünü ve mesleki onurunun ağır bir yara aldığını ifade etti. Öğretmen, öğrenci ve veliyi karşı karşıya getiren asıl sorunun eğitim sisteminin bugün getirildiği gerici, dayatmacı, rantçı anlayış olduğunun altını çizen Kayadan, özellikle öğretmenleri itibarsızlaştıran bu sistemi kınadıklarını söyledi. Kayadan, Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlerine ve tüm çalışanlarına yapılan saldırılar karşısında sessiz kalmasına tahammüllerinin kalmadığını da belirtti. Her türlü şiddetin karşısında olacaklarını söyleyen Kayadan, arkadaşlarının yanında olacaklarını kaydetti. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum konseri 13 Nisan’da

SONRAKİ HABER

KA.DER\'de yönetim değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...