15.02.2014 18:12

Savcı Ekrem Aydıner\'e ne vadedildi?

CHP\'li Sezgin Tanrıkulu, 17 Aralık Soruşturmasına atanan savcı Ekrem Aydıner hakkındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Sezgin Tanrıkulu, \'Savcı Aydıner\'in \'Menfaat temini\', \'Meslek onur ve şerefine aykırı davranışlarda bulunmak\' suçlamalarından kınama cezası aldığı\' soruşturmada yeniden inceleme sözü verildi mi\' diye sordu.

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, 17 Aralık Soruşturmasına atanan savcı Ekrem Aydıner hakkındaki iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Sezgin Tanrıkulu, savcı Aydıner'in "Menfaat temini', 'Meslek onur ve şerefine aykırı davranışlarda bulunmak'' suçlamalarından kınama cezası aldığı" iddiaları olduğunu belirtti. Tanrıkulu; "Savcı Ekrem Aydıner'in kınama cezası aldığı soruşturmanın yeniden incelenmesi kaydıyla 17 Aralık Soruşturmasını tek başına yürütmeyi kabul ettiği yönündeki iddialar doğru mudur?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

"17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Hadi Salihoğlu tarafından 17 Aralık Soruşturmasını yürüten savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç iddianameyi mahkemeye sunmak üzereyken görevden alınmış, yerine soruşturmayı tek başına yürütmesi için Savcı Ekrem Aydıner getirilmiştir. Savcı Ekrem Aydıner ile ilgili HSYK tarafından yürütülen soruşturma olduğu ve soruşturmada Savcı Aydıner için 'Menfaat temini', 'Meslek onur ve şerefine aykırı davranışlarda bulunmak' suçlamalarından kınama cezası ve Kadıköy Başsavcı Vekilliğinden tenzili rütbe ile alınarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Savcı olarak atandığı iddiası mevcuttur. 17 Aralık Soruşturmasını tek başına yürütecek olan Savcı Aydıner'in HSYK'nın bu kararı yeniden incelemesi kaydıyla dosyaya bakmayı kabul ettiği iddiaları da gündeme gelmiştir.

Bu bağlamda,

1.Ekrem Aydıner hakkındaki HSYK tarafından yürütülen bir soruşturma olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, soruşturma konusu nedir?

2.Soruşturma, soruşturma sonrası kurula yansıtılan müfettiş raporu ve sonuçları nelerdir?

3.Kurulda kaç kişi Savcı Ekrem Aydıner'in kınama cezası almasına onay vermiştir?

4.Savcı Ekrem Aydıner'in kınama cezası aldığı soruşturmanın yeniden incelenmesi kaydıyla 17 Aralık Soruşturmasını tek başına yürütmeyi kabul ettiği yönündeki iddialar doğru mudur?

5.İddia doğru ise, 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu ile ilgili soruşturmayı yürütmesi için Savcı Ekrem Aydıner'in getirilmesi etik midir?

6.Dosyayı almak için 17 Aralık Dosyasının kapatılması sözü verildiği ve bu konuda görüşüldüğü iddiası doğru mudur?" (DHA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.01.2026 20:57

Sadettin Saran: Kenetlenirsek kimse önümüzde duramaz

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda camiaya birlik çağrısı yaparak, sezon sonunda gurur duyulacak sonuçlara ulaşacaklarını söyledi.

Sadettin Saran: Kenetlenirsek kimse önümüzde duramaz

Fotoğraf: AA

02.02.2026 14:58

ABD Adalet Bakanlığı belgeleri: Kâbe örtüsünden parçalar Epstein’in evine gönderilmiş

ABD Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı yeni Epstein belgeleri, Kâbe örtüsünden alınan parçaların BAE bağlantılı isimler aracılığıyla ABD’ye, Epstein’in evine gönderildiğini ortaya koydu.

ABD Adalet Bakanlığı belgeleri: Kâbe örtüsünden parçalar Epstein’in evine gönderilmiş

Fotoğraf: Moataz Egbaria (معتز اغبارية)/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

02.02.2026 14:15

ABD’li büyükelçi Barrack: Netanyahu–Erdoğan gerilimi söylem düzeyinde

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack, Türkiye–İsrail ilişkilerine dair açıklamasında iki ülke arasındaki sert söylemlerin siyasi olduğunu söyledi, "Ticaret ve refah, coğrafyadan daha belirleyici" dedi.

ABD’li büyükelçi Barrack: Netanyahu–Erdoğan gerilimi söylem düzeyinde

Fotoğraf: ANKA

02.02.2026 16:53

Norveç’te kraliyet sarsılıyor: Prenses Epstein belgelerinde, oğlu tecavüzden hapiste

Yeni belgeler, Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit ile Epstein arasındaki ilişkinin tesadüfi olmadığını ve Epstein’in mahkûmiyetinden sonra da devam ettiğini ortaya koydu. Norveç kraliyet ailesi ciddi bir meşruiyet sınavıyla karşı karşıya.

Norveç’te kraliyet sarsılıyor: Prenses Epstein belgelerinde, oğlu tecavüzden hapiste

Fotoğraf: Frankie Fouagnthin/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!