03 Eylül 2013 14:06

Nazliye her gün tehdit ediliyordu

Türkiye’de her gün yüzlerce kadın şiddete maruz kalıyor, onlarcası ise uğradığı şiddet sonucu yaşamını yitiriyor. Kadın cinayetlerine bir yenisi de 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde eklendi. BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi Üyesi Nazliye Sincar eski eşi tarafından öldürüldü.11 ç

Nazliye her gün tehdit ediliyordu
Paylaş
Sadık Topaloğlu

11 çocuğu olan 64 yaşındaki Sincar’ın eski eşi Şeyhzeydan Harman’ın yaklaşık 10 yıldır Suriye’de olduğu ve burada evlendiği öğrenildi. Suriye’de çıkan savaşın ardından yaklaşık 3 ay önce Türkiye’ye geldiği belirtilen Harman’ın geldiği günden bu yana sürekli Sincar’ı arayıp, “Benimle barışmazsan seni öldürürüm” diyerek tehdit ettiği belirtildi.

Sincar’ın hem çalışma hem de yakın arkadaşı olan olayın tanığı Küçükçekmece BDP İlçe Örgütü Yöneticisi Fatma Kaya, Sincar’ın eski eşi Şeyhzeydan Harman’ın daha önce kendisiyle görüştüğünü belirtiyor.

Fatma Kaya, Harman’la arasındaki diyaloğu şöyle anlatıyor: “Nazliye’yle konuşup kendisiyle barışmasını söylememi istedi. Bunun üzerine Nazliye’yle konuşmak istedim ama Nazliye bana, ‘Bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Bu adam 10 yıldır benden ayrılmış. Gitmiş Suriye’de evlenmiş, o kadınla da anlaşamamış. Onu bırakmış şimdi yanıma gelmek istiyor. Ben bu adamla artık aynı çatı altında kalamam’ dedi”

10 SENEDİR SURİYE’DEYDİ

Gökkuşağı Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nazmiye Ülker ise olayla ilgili bir araştırma yaptıklarını anlattı. Gökkuşağı Kadın Derneğinin araştırmasına göre Harman 10 yıldan beridir Suriye’de yaşıyor ve orada evlendi. Suriye’deki evliliğinden çocukları da olan Harman Suriye’deki savaştan dolayı 3 ay önce Türkiye’ye geldi. Türkiye’ye dönmesinin ardından tehditler başladı ve Harman, Nazliye Sincarı her gün ‘Benimle barışmazsan seni öldürürüm’ şeklinde tehdit etti.

‘BIRAKIN ÖLSÜN’

Ülker, olay anına dair ise şu bilgileri veriyor: “Miting için arabaların kalktığı yer olan Kadriye Moroğlu Lisesinin yanına geldiğinde adam yaklaşmış ve 5 el ateş açarak, Sincar’ı vurmuş. Sincar’a yardım etmek isteyenlere ise ‘Bırakın yardım etmeyin, ölsün yoksa sizi de vururum’ dediğini öğrendik.”


‘CİNAYETİ KINIYORUZ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Cinayeti kınayan BDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Sevim Demir, 1 Eylül Dünya Barış Günü gibi bir günde bir kadın arkadaşlarının katledilmesinin kendileri için farklı bir üzüntü olduğunu ifade etti. Bunun aynı zamanda kadınlar açısından barışa sıkılmış bir kurşun olduğunu dile getiren Demir, “Devletin şiddete yönelik söylemleri her geçen gün kadın katliamlarını arttırıyor. Biz bütün kadın katliamlarının takipçisi olacağız. Bu arkadaşımız bizim bir çalışanımızdı” dedi. Sincar’ın katilinin hâlâ elini kolunu sallayarak gezdiğini ve tutuklanmadığını belirten Demir, şunları söyledi: “Birçok MOBESE kameranın olduğu bir yerde ve merkezi bir yerde bir vahşet yaşanıyor, ama katil yakalanmamış. Her şeyden önce bulunmasını ve yargılanmasını istiyoruz. Biz bunun takipçisi olacağız. Bu katliamın görünür kılınması için elimizden ne gelirse yapacağız”(İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sanayileşme var çevresel önlem yok!

SONRAKİ HABER

‘İzmir’deki müdür atamaları şaibeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...