08 Ağustos 2013 16:21

Bayram gününde en acı bekleyiş

Sakarya’nın Geyve ilçesindeki taş ocağındaki patlamada meydana gelen göçükte kaybolan işçiyi arama çalışmaları bayram gününde de sürüyor. Bayrama acı içinde giren kayıp işçinin yakınları, zorlu bekleyişlerini sürdürüyor.Akıncılar köyündeki taş ocağında meydana gelen g&o

Bayram gününde en acı bekleyiş
Paylaş
Salih Hamurcu

Akıncılar köyündeki taş ocağında meydana gelen göçükte tonlarca ağırlıktaki kayaların altında kalan Patlatma Görevlisi İsmail Fethi Tandoğan’ı arama çalışmaları dördüncü gününe girdi.

Dün iş makinesiyle yapılan kazıda Tandoğan’ın patlatmada kullandığı cihazlara ulaşılmıştı. Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri, cihazların bulunduğu alanda bayram sabahı kurtarma köpeğiyle arama yaptı. Göçük alanındaki arama çalışması iki iş makinesi yardımıyla devam ettiriliyor.

Göçük altında kalan işçiye ulaşılamaması Kahramanmaraş Afşin Çöllolar Kömür Havzasında göçük altında kalan ve hâlâ çıkarılamayan 11 işçiyi akla getirdi.

BAYRAM GÜNÜ ACI İÇİNDEYİZ

Öte yandan kayıp işçinin yakınları, göçük altında kalan iş makinelerini kurtarmaya çalıştıkları iddiasıyla ocak çalışanlarına tepki gösterdi.

Jandarma ocakta güvenlik önlemi alırken Tandoğan’ın yakınlarının acılı bekleyişi bayram günü de sürüyor. Kayıp işçinin kardeşi Mecit Tandoğan, bayram günü acı içinde olduklarını belirterek; “Bekliyoruz. Bazı cihazlarını buldular. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah buluruz. Bugün bayram. Biz acı içindeyiz. Acı çekiyoruz” dedi.

Kayıp işçinin yakınları, hiç bir ihtiyaçlarının karşılanmadığını ileri sürerek yetkililerden yardım istedi.

Akıncılar köyü mevkiinde faaliyet gösteren özel bir şirkete ait taş ocağında dinamitle gerçekleştirilen patlatma sırasında ocakta çalışan Ramazan Özuçar yaralı olarak kurtarılmış, İsmail Fethi Tandoğan ise göçük altında kalmıştı. (Sakarya/CİHAN)


Abit Kızılca

HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 52 kişinin yakınları bayramda bir başka hüzün yaşıyor. İlk kez çocukları, eşleri, anneleri ve babaları olmadan bir bayram geçiren saldırının mağdurları, bayram günü mezarlıklara koştu.

Patlamada hayatını kaybeden Oğulcan Tuna’nın babası Ahmet Tuna, savaşsız, barış, huzur dolu bir dünya istediklerini söylerek mezhebine, dinine, kişiliğine bakmadan, insanın insan olduğunu unutmadan yaşamak istediklerini ifade etti. Terör sonucu çocuklarını kaybettiklerini vurgulayan Tuna, “Reyhanlı’nın üzerinde kara bulutlar döndü. Gönül isterdi ki, bu bayramda Reyhanlı’da aydınlık olsun güzel bir güneş doğsun temennimiz budur. Herkesin bayramını kutlarım.” diye konuştu.

HİÇ KİMSE EVLATK ACISI YAŞAMASIN

Anne Fatma Tuna ise kabir ziyaretinde gözyaşlarını tutamadı. Olayı gerçekleştirenlere, bombayı patlatanlara ve onlara destek sağlayanlara lanet okuyan anne Tuna, “Allah’tan dileğim canlarında bulsunlar. Onlar ölene kadar vicdan azabı çekerken, patlamada şehit olan çocuklarımız cennete gidecekler. Onların yeri olmayacak.” dedi. Hiç kimsenin evlat acısı çekmemesini dileyen Fatma Tuna şöyle dedi; “Allah kimseye evlat acısı vermesin. Patlattılar da ellerine ne geçti. Bizi yaktıkları gibi, düğmeye basan, bastıran, arkasında duran, yapan yaptıranların hepsinin ciğeri yansın.” (Hatay/CİHAN)


BAYRAMDA YOLCULUK İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

BAYRAM memleketlerinde geçirebilmek için bayram arifesinde yola çıkanlar 15 kilometreyi bulan araç kuyruğuna isyan etti. Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan TEM Otoyolu Gerede gişelerindeki yoğunluk gece boyunca sürdü.

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen sürücüler, İstanbul’dan Bolu’ya 15 saatte ulaşabildi. Gündüz saatlerinde Bolu Dağı kesiminde başlayan yoğunluk öğle saatlerinde TEM Otoyolu Gerede mevkinde trafiğin tıkanmasına neden oldu.
Gerede -Karabük ve Samsun karayolunun bağlantı yolu boyunca 15 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu.
İzmir’den Çeşme, Seferihisar, Urla gibi gözde tatil merkezlerinin yolunu tutanlar, Sahil Bulvarı ve İzmir-Çeşme otoyolunda yoğunluğa sebep oldu. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde, trafik ekipleri de denetimleri artırdı. Arife gününden itibaren bayram sonuna kadar otoyollar ücretsiz.

Kara yollarının kesişme noktasında bulunan ve günde 90 bin aracın geçiş yaptığı Afyonkarahisar’da da trafik yoğundu. Özellikle Afyonkarahisar-İzmir kara yolunda 5 kilometreye varan uzun araç kuyrukları oluştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rojava için yürüyüş

SONRAKİ HABER

Yardımlar Rojava’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...