18 Temmuz 2013 16:45

Munzur Doğa ve Kültür Festivali’nin programı açıklandı

Dersim 13’üncü Munzur Doğa ve Kültür Festivali “Dersim’de kültürel ve ekolojik kırıma hayır, direnDersim” sloganıyla 25-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.“Dersim’de kültürel ve ekolojik kırıma hayır, direnDersim” sloganı ile bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek o

Munzur Doğa ve Kültür Festivali’nin programı açıklandı
Paylaş

“Dersim’de kültürel ve ekolojik kırıma hayır, direnDersim” sloganı ile bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin programı Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen basın açıklaması ile Kamuoyuna açıklandı. Açıklamaya  tertip komitesi adına  Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin ve Festival Tertip Komitesi katıldı. Burada açıklama yapan Şahin, festivali bu yılda düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken halkın doğaya sahip çıkması çağrısında bulundu. Şahin, “Demokratik bir çalışma yürütme açısından bu festivalimizin önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz bu festivali Dersim’de bulunan tüm kurumlar ortaklaşarak gerçekleştiriyoruz. Katılımcı bir festivali organize etmek bu kentte bulunan her kesin kendini inde bulması demektir” dedi.

Şahin, yaptığı açıklamanın ardından festival programını açıkladı. 25-28 Temmuz tarihleri arasında 4 gün boyunca sürecek olan 13’üncü Munzur Doğa ve Kültür Festivalinin programı şöyle:

25 Temmuz Perşembe,
15.30’da Belediye binası önünde festival açılışı. Varvara Halk oyunları ekibi sahne alacak.
15.40’ta “Dersimde 4 Mevsim Fotoğraf Sergisi’nin gösterimi belediye binası önünde gerçekleştirilecek.
16.00’da moderatörlüğünü TOBB Konsey üyesi Yusuf Cengiz’in yapacağı ve Dilşa Deniz, Erdal Gezik, AliTacar, Ali Kenanoğlu panelist olarak katılacağı “Dersim’de Aleviliğin Dünü, Bugünü, Yarını” adlı panel Sanat Sokağı’nda gerçekleşecek.
18.00’da Dersim Cem Evi’nde Pir Hüseyin Özdoğan ve  Pir Nesimi katılacağı Kurmanci ve Kırmancki “Birlik Cemi” tutulacak.
19.00’da Dersim Şehir Stadyumu’nda düzenlenecek olan konserde GKM Çocuk Korosu, Grup İsyan Ateşi, Abdal -Haluk Tolga İlhan, Erdal Erzincan, İlkay Akkaya ve Grup Vardiya sahne alacak.
22.00’da Seyit Rıza Meydanı’nda Mara Tepîya (Bizden Sonra) ve Zemo filmlerinin gösterimi yapılarak ilk günün programı son bulacak.

26 Temmuz Cuma,  
16.00’da Sanat Sokağı’nda Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Esra Çiftçi’nin yapacağı ve BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin ve HDP Dersim İl Eş Başkanı Fatma Kalsen’n katışacağı “38’den Sakine’lere Kadın Özgürleşmesi” konulu panel düzenlenecek.
18.00’da Seyit Rıza Meydanı ile Ovacık yolu arasında bulunan alanda Dersim 38 duvarının açılışı yapılacak. Ardından Seyit Rıza Meydanı’nda 4 Kapı 40 Mekan adlı dans gösterimi gerçekleştirilecek.
19.00’da Dersim Şehir Stadyum’un da düzenlenecek konserde GKM Kadın Korosu, Hasan Ali, Zele Mele, Mizgin Tahir, Metin Kahraman, Pınar Aydınlar sahne alacak.
22.00’da Seyit Rıza Meydanı’nda Ana Dilim Nerede ve Derwéş filmlerinin gösterimi yapılacak.

27 Temmuz Cumartesi,
09.00’da Dersim 38 Katliamı’ndan sonra yasaklı bölge olan Memnu Mıntıka (Yasak Bölge) Ağdat’ta gerçekleşecek anmaya Hüseyin Ayrılmaz, İbrahim Karakaya ve Hasan Ali Kılıç anlatıcı olarak katılacak.
14.00’da Sanat Sokağı’nda düzenlenecek olan Moderatörlüğünü BDP Dersim İl Eş Başkanı Ergin Doğru’nun yapacağı ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğ. Görevlisi Prof. Dr. Mithat Sancar ile Araştırmacı-Yazar Temel Demirer’in panelist olarak katılacağı “Müzakere Süreci, Demokratikleşme ve Özgürleşme” paneli gerçekleşecek.
18.30’da Seyit Rıza Meydanı’nda Pandonim Gösterimi yapılacak.
19.30’da Dersim Şehir Stadyum’un da düzenlenecek olan konserde Grup İşuva, RED Düşün Sanat Kollektifi, Müptela-i Gam, Doğan Çelik, Ferhat Tunç, Niyazi Koyuncu ve Xemgin Birhat sahne alacak. Aynı saatte Seyit Rıza Meydanı’nda Areye Kay  Tiyatro Grubu “Xırma Çek” adlı tiyatro oyunun sahneleyecek.

28 Temmuz Pazar,
14.00’da Sanat Sokağı’nda Şair Nesimi Aday, Mehmet Çetin ve Fadıl Öztürk’ün katılacağı şiir dinletisi gerçekleştirilecek.
15.00’da Sanat Sokağı’nda TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Yakup Okumuşoğlu,  Gazeteci-Yazar Metin Yeğin, Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin ve Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi üyesi Barış Yıldırım’ın katılacağı “52 Karakol, 23 HES , 145 Madencilik Projesi …” paneli gerçekleştirilecek.
18.00’da Jara Gola Çetu yürüyüş ve ziyaret gerçekleştirilecek.
19.00’da Dersim şehir Stadyum’un da düzenlenecek olan konserde Mehmet Ekici, Grup Munzur, Erdoğan Emir, Ayfer Düzdaş, Ahmet Aslan ve Suavi sahne alacak.
22.00’da Seyit Rıza Meydanı’n da 12 Eylül Dersim asimilasyonu’nu konu alan “Olağan Haller” filminin gösterimi yapılacak. Bu etkinlikle festival son bulacak. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lise çatısında yangın: 1 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Universiade’a Rusya damgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...