Son kullanma tarihi geçmiş ilaçları piyasaya süren 21 kişi tutuklandı
İstanbul’da, hastane ve eczanelerden temin ettikleri son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kutu ve prospektüslerini değiştirerek yeniden piyasaya sürdüğü belirlenen kişilere yönelik operasyonda 21 kişi tutuklandı.
Fotoğraf: DHA
Son kullanma tarihi geçmiş ilaçları yasa dışı yollarla temin ederek yeniden piyasaya süren şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı. Hastane ve eczanelerden aldıkları ilaçların kutu ve prospektüslerini değiştirdikleri belirlenen şüpheliler, teknik ve fiziki takibe alındı. MASAK raporları doğrultusunda yapılan incelemelerde, şüphelilerin hesaplarında yaklaşık 650 milyon liralık para hareketi bulunduğu tespit edildi.
Ardından bu sabah saatlerinde İstanbul merkezli 11 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 24 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda ilaç ve dokümanın yanı sıra 300 bin lira, 54 bin euro, 110 bin dolar, 110 gram altın, 5 bilezik ve 3 altın ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilenler İstanbul Emniyeti'nde sergilendi.
21 şüpheli tutuklandı
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 24 şüpheli 4 Kasım'da geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 2'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken 1'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 21 kişi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
(DHA)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et