Bangladeş'teki eylemlerde yaralanan bir işçi hayatını kaybetti
Bangladeş'te tekstil işçilerine polis müdahalesi sırasında yaralanan bir işçinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.
Fotoğraf: Wasiul Bahar/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0
Bangladeş'te tekstil işçilerinin aylık asgari ücretin artırılması talebiyle düzenlediği protestolara polisin müdahalesi sürerken, Gazipur'da yaralanan bir işçinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.
Polis, işçileri dağıtmak amacıyla göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi kullanırken, şu ana kadar eylemlerde onlarca kişi yaralandı.
Bangladeş'te süren protestolar sonrası Gazipur'da 150'den fazla, Savar ve Ashulia sanayi bölgelerinde ise 264 fabrikada üretim faaliyetlerine ara verilmişti. Yaklaşık 4 milyon işçinin çalıştığı Bangladeş hazır giyim sektörü, ülkenin ihracat gelirlerinin yüzde 80'inden fazlasını karşılıyor ve gayri safi yurt içi hasılasının (GSYH) yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor.
(Dış Haberler)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et