İran'dan ABD'ye savaş uyarısı: 'Karşılık, bölgeyle sınırlı kalmayacak'
İran Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekreminia, ABD’nin yeni bir saldırı düzenlemesi halinde geçmiştekinden daha kapsamlı ve anında karşılık vereceklerini söyledi.
Fotoğraf: Muhammed Ekreminia
İran, ABD’nin yeni bir saldırı düzenlemesi ihtimaline karşı askeri hazırlıklarını artırdığını duyurdu. İran Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekreminia, ABD’nin herhangi bir yeni saldırısına “geçmiştekinden daha kapsamlı, ezici ve anında” karşılık verileceğini belirterek, olası bir savaşın bölgeyle sınırlı kalmayacağı uyarısında bulundu.
İran’ın Mehr Haber Ajansına göre Ekreminia, katıldığı radyo programında ABD’nin saldırı tehditleri, İran Silahlı Kuvvetleri'nin hazırlıkları ve olası yeni çatışmanın kapsamına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ekreminia, İran’ın askeri hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “ABD'nin herhangi bir yeni saldırganlığı, geçmiştekinden daha kapsamlı, ezici ve anında bir karşılıkla karşılanacaktır” dedi.
‘Savaşın coğrafyası Batı Asya’yla sınırlı kalmayacak’
ABD’nin saldırı tehditlerine karşı İran’ın hedef belirleme ve askeri hazırlık çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Ekreminia, “düşman hedef bankasının” güncellendiğini söyledi.
İran’ın savunma ve saldırı kabiliyetlerinin geliştirildiğini belirten Ekreminia, olası yeni bir savaşın yalnızca İran ve ABD arasında ya da Batı Asya bölgesinde kalmayabileceğini ifade etti.
Ekreminia, “Yeni bir savaş durumunda, savaşın coğrafyası Batı Asya bölgesiyle sınırlı kalmayacaktır” diye konuştu.
İranlı sözcünün açıklamaları, ABD’nin İran’a yönelik askeri tehditlerinin sürdüğü ve iki ülke arasında yeni bir çatışma ihtimalinin gündemde olduğu bir dönemde geldi.
Hamaney’den askeri komutanlara karşılık talimatı
İran lideri Ayetullah Mücteba Hamaney’in de üst düzey askeri yetkililerle yaptığı görüşmede, olası saldırılara karşılık verilmesi yönünde talimat verdiği aktarıldı.
31 Ekim’de gerçekleştiği belirtilen görüşmeye Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Ali Abdullahi, İran Ordusu Komutanı Tümgeneral Emir Hatemi ve Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Ahmed Vahidi’nin de katıldığı bildirildi.
Hamaney’in görüşmede, İran’a yönelik herhangi bir saldırıya “derhal, etkili ve coğrafi sınır tanımayan” şekilde karşılık verilmesini istediği belirtildi.
İranlı yetkililerin açıklamaları, Tahran’ın ABD’den gelebilecek yeni bir saldırı ihtimaline karşı askeri hazırlıklarını sürdürdüğünü ve olası bir çatışmanın kapsamının genişleyebileceği mesajını verdiğini ortaya koyuyor.
(Dış Haberler)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et