Ekrem İmamoğlu'ndan Emine Teğin'e mesaj: 'Milyonların sesi oldunuz'
DEM Parti’nin Siirt mitinginde yaptığı "Halk aç" konuşmasıyla milyonların gündemine gelen çiftçi ve anne Emine Teğin’e, Ekrem İmamoğlu’ndan destek mektubu geldi.
Fotoğraf: MA
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyetin, 24 Ekim’de Siirt’in Kurtalan ilçesindeki Ahmede Xane Parkı’nda gerçekleştirdiği “Ekmek, Barış ve Adalet için Bütçe” kampanyası sırasında yaptığı konuşmayla gündem olan Emine Teğin’e siyasilerden destek mesajları gelmeye devam ediyor. Etkinlikte sarf ettiği “Bu ülkenin çocukları aç! Herkes duysun. Bazıları bu ülkenin kaymağını yerken bu ülkenin halkı aç” sözlerini sarf eden Teğin'e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu destek mesajı yayımladı.
Kıymetli hanımefendi; sizinle sohbet etme fırsatım yok ama bir yöntem bulmaya çalıştık! Konuşmanızın dökümünü avukatlarımdan isteyerek okudum. Kadın çiftçi ve anne olarak, içten değerlendirmelerinizi, haklı beklentilerinizi çok değerli buldum. Sizin gibi özenli, duyarlı, dertli ve sorumluluk sahibi bir kadın yurttaşa, anneye, çiftçiye, emekçiye çok büyük saygı duyuyorum. Milyonların sesi oldunuz.
— Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi (@CA_iletisim) November 1, 2026
"Değerlendirmelerinizi çok değerli buldum"
Avukatları aracılığıyla İmamoğlu’nun konuşmasının dökümünü okuduğunu belirten Emine Teğin’e yayımladığı mektupta şu ifadeler yer aldı:
“Kıymetli hanımefendi; sizinle sohbet etme fırsatım yok ama bir yöntem bulmaya çalıştık! Konuşmanızın dökümünü avukatlarımdan isteyerek okudum. Kadın çiftçi ve anne olarak, içten değerlendirmelerinizi, haklı beklentilerinizi çok değerli buldum. Sizin gibi özenli, duyarlı, dertli ve sorumluluk sahibi bir kadın yurttaşa, anneye, çiftçiye, emekçiye çok büyük saygı duyuyorum. Milyonların sesi oldunuz.”
Ne olmuştu?
Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu olan 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Emine Teğin, Siirt’in Kurtalan ilçesindeki mitingde ifadeleriyle gündeme gelmişti. Mersin’in Tarsus ilçesinde geçen çocukluğunun ardından Siirt'e yerleştiğini belirten Teğin, ailesinin geçimini sağlamak için dededen kalma toprakları işlemeye çalıştıklarını ancak artan maliyetler ve yasaklar nedeniyle üretim yapamaz hale geldiklerini anlatmıştı.
Daha önce küçükbaş hayvancılık yaptıklarını ancak yayla yasakları ve kronikleşen su sıkıntısı yüzünden sırtlarında su taşımak zorunda kaldıklarını belirten Teğin, saman ve arpa fiyatlarındaki artış nedeniyle bu sektörü tamamen bırakmak zorunda kaldıklarını ifade etmişti. Eşinin kanser tedavisi gördüğü süreçte büyükbaş hayvancılığa yöneldiklerini ancak bin liraya ulaşan yem çuvalı fiyatları karşısında ekonomiye yenik düştüklerini belirten Teğin, son ineğini de kesime gönderdiğini şu sözlerle anlatmıştı:
“Eşimin kansere yakalandığından uzun süre bir tedavi süreci geçirdi. Sürekli işlerde çalışamama durumu oldu. Bundan dolayı bir iki büyükbaş hayvan bakalım dedik. Ama maalesef ki biz de ekonomiye yenildik. En son dört inekten bir tane kaldı. Onu da yem fiyatları çok külfetliydi. Bir çuval yem bin lira olmuş. İneğe bakamayınca kesime gönderdik. İneği 130 bine sattım, 120 torba da yem aldım. Hem fazladan harcadığınız zaman, işin ağırlığı, ahır temizliği derken bütün emeklerim boşuna gitti.”
(Politika Servisi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et