31.10.2026 21:43

İsrail'in İran'a saldırı hazırlığını tamamladığı iddiası: Trump'ın kararı bekleniyor

İsrail basını, ordunun İran'a yönelik yeni saldırılar için hazırlıklarını tamamladığını öne sürdü. ABD Başkanı Donald Trump'ın müzakereleri sürdürmek ya da askeri saldırı başlatmak arasında karar vermesinin beklendiği belirtildi.

İsrail'in İran'a saldırı hazırlığını tamamladığı iddiası: Trump'ın kararı bekleniyor

Fotoğraf: AA

İsrail medyası, ordunun İran'a geniş çaplı yeni askeri saldırılara ilişkin hazırlıklarını tamamladığını ve saldırı için ABD Başkanı Donald Trump'ın kararını beklediğini aktardı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, ABD Başkanı Trump'ın önünde Tahran yönetimiyle anlaşmaya varmak için müzakereleri sürdürmek ya da İsrail ile birlikte İran’a yeni saldırılar başlatmak seçeneklerinin olduğu belirtildi.

İsrail ordusunun İran'a muhtemel yeni askeri saldırılara ilişkin hazırlıklarını tamamladığı belirtilen haberde, ABD Başkanı Donald Trump'ın vereceği kararın beklendiği vurgulandı.

ABD ordusunun İran'a geniş kapsamlı askeri saldırı hazırlığı kapsamında son 48 saatte İsrail’e 80 yakıt ikmal uçağı ve 10 askeri nakliye uçağı konuşlandırdığı hatırlatılan haberde, Washington yönetiminin olası bir saldırıyla tam olarak neyi hedeflediğinin ve İran'la savaşı nasıl sona erdirmeyi düşündüğünün henüz belli olmadığı aktarıldı.

İran basınına konuşan ismi açıklanmayan bir güvenlik yetkilisi, ABD ve İsrail saldırılarına karşı İran'ın hedef listesinin güncellendiğini ve kapsamının genişletildiğini dile getirerek "Düşmanın ekonomik yatırımlarının ve varlıklarının yanı sıra akıllı altyapı sistemleri düşmanın saldırganlığının parçası olarak tanımlanacak ve İran’ın meşru hedefi olacaktır. Bir sonraki savaş sürprizler savaşı olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Wall Street Journal gazetesi ise ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Amiral Brad Cooper'ın Trump'a İran'a yönelik saldırıların yeniden başlatılmasına ilişkin askeri seçenekler sunduğunu, ancak ABD Başkanı'nın henüz bir karar vermediğini aktarmıştı.

ABD ve İsrail'in İran'a saldırı hazırlığında olduğuna dair yeni emareler bulunduğunu kaydeden Wall Street Journal, Washington yönetiminin bazı Körfez ülkelerine, ABD'de 3 Kasım'da yapılacak Kongre ara seçimlerinden hemen sonra gerçekleşebilecek kısa süreli ancak yoğun saldırılara hazırlıklı olmaları konusunda uyarıda bulunduğunu iddia etmişti.

(AA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.10.2026 14:55

Madenlerdeki çocuklardan mağaza çalışanlarına uzanan görünmez emek: Bir akıllı telefonun üretiminde kimlerin emeği var?

Bir akıllı telefonun üretiminde dünyanın farklı bölgelerinde çalışan madenciler, kimya işçileri, fabrika emekçileri, montaj işçileri, mühendisler, depo çalışanları, nakliyeciler ve mağaza personeli var.

Madenlerdeki çocuklardan mağaza çalışanlarına uzanan görünmez emek: Bir akıllı telefonun üretiminde kimlerin emeği var?
31.10.2026 14:40

Avukat Mehmet Pehlivan'dan ağabeyinin tutuklanmasına tepki: 'Onu tutukladınız, kimsemiz kalmadı'

İBB davası kapsamında tutuklu bulunan avukat Mehmet Pehlivan, ağabeyi Abdülhamit Pehlivan'ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Pehlivan, “Onu tutukladınız. Kimsemiz kalmadı” ifadelerini kullandı.

Avukat Mehmet Pehlivan'dan ağabeyinin tutuklanmasına tepki: "Onu tutukladınız, kimsemiz kalmadı"
31.10.2026 17:38 / Güncelleme: 20:57

Avrupa’daki gençlik protestoları Almanya’ya ulaştı: 100 binden fazla genç insanca bir yaşam için sokağa çıktı

Almanya'da eğitim ve sosyal harcamalardaki kesintilere, hayat pahalılığına ve zorunlu askerliğin yeniden gündeme getirilmesine karşı gençler 34 kentte eylem yaptı.

Avrupa’daki gençlik protestoları Almanya’ya ulaştı: 100 binden fazla genç insanca bir yaşam için sokağa çıktı

Fotoğraf: Evrensel

31.10.2026 11:48

Yeni Partili Tanrıkulu'ndan Diyarbakır Havalimanı’nda yaşanan uçuş gecikmelerine tepki

Yeni Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Havalimanı’nda yaşanan uçuş gecikmeleri ve başka havalimanlarına yönlendirmeler üzerinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na tepki gösterdi.

Yeni Partili Tanrıkulu'ndan Diyarbakır Havalimanı’nda yaşanan uçuş gecikmelerine tepki
31.10.2026 17:36

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD'li yetkililerle görüşme planımız yok

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD ile görüşme planlarının bulunmadığını açıkladı. Katar ve Pakistan ile temasların sürdüğünü belirten Arakçi, ABD'nin İran'ın şartlarını kabul etmesi halinde müzakerelerin biçiminin belirleneceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Arakçi: ABD'li yetkililerle görüşme planımız yok

Abbas Arakçi | Fotoğraf: Tasnim News Agency/ CC BY 4.0

31.10.2026 12:02

Yozgat’ta ekmeğe yine zam yapıldı: 5 yılda 2 liradan 17,5 liraya yükseldi

Yozgat'ta ocak ayında 12,5 liradan 15 liraya yükseltilen ekmek fiyatı bir kez daha artırılarak 17,5 liraya çıkarıldı. 2022 yılında 2 lira olan ekmeğe, artan maliyetler gerekçe gösterilerek 2025 yılı hariç son beş yılda her yıl iki kez zam yapıldı.

Yozgat’ta ekmeğe yine zam yapıldı: 5 yılda 2 liradan 17,5 liraya yükseldi

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!