31.10.2026 14:52

Hamaney’den ABD ve İsrail’e karşı ‘coğrafi sınır tanımayan karşılık’ talimatı

İran lideri Mücteba Hamaney, üst düzey askeri yetkililerle yaptığı görüşmede olası ABD ve İsrail saldırılarına karşı hazırlık yapılmasını istedi. Hamaney, saldırı durumunda “ani, etkili ve coğrafi sınır tanımayan” karşılık verilmesi talimatı verdi.

Hamaney’den ABD ve İsrail’e karşı ‘coğrafi sınır tanımayan karşılık’ talimatı

Fotoğraf: Hossein Velayati/Wikimedia Commons CC BY 4.0

İran lideri Mücteba Hamaney, ABD ile yeni bir çatışma ihtimalinin gündeme gelmesinin ardından üst düzey askeri yetkililerle bir araya geldi. İran liderinin ofisinden yapılan açıklamaya göre Hamaney, olası askeri ve terör saldırılarına karşı silahlı kuvvetlerin hazırlıklı olması talimatını verdi.

Görüşmeye İran Genelkurmay Başkanı Ali Abdullahi, İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Emir Hatemi ve Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Tümgeneral Ahmed Vahidi'nin de aralarında bulunduğu üst düzey askeri yetkililer katıldı.

Hamaney'in komutanlara, olası saldırılara “ani, etkili ve coğrafi sınır tanımayan” karşılık verilmesini istediği aktarıldı. İran lideri, “Düşmanlar yeniden askeri veya terör saldırılarına başvurursa, bu saldırıların ne zaman ve hangi koşullarda sona ereceğine İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri ve İran milleti karar verecektir” ifadelerini kullandı.

Hedef listesi güncellendi

Görüşmede İran Silahlı Kuvvetlerinin hedef listesinin güncellendiği, ABD ve İsrail'e ait “maddi ve manevi” unsurların İran'ın saldırı menzili kapsamında hedef listesine dahil edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

İranlı komutanların Hürmüz Boğazı, Umman Denizi ve sınır bölgelerinde konuşlu askeri birliklerin durumu ile mühimmat kapasitesi hakkında Hamaney'e bilgi verdiği kaydedildi.

Hamaney ayrıca yerli savunma kapasitesinin taktik ve doktrin açısından güçlendirilmesini, yeni teknolojilerle güvenlik mimarisinin geliştirilmesini ve silahlı kuvvetlere ayrılan mali desteğin artırılmasını istedi.

(Dış Haberler)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
31.10.2026 11:14

Bakırköy Belediye Başkanı Ovalıoğlu: Arkadaşlarımızın özgürlüklerinden mahrum bırakılmalarını kabul etmemiz mümkün değil

Bakırköy Belediyesi soruşturmasında 39 kişinin tutuklamasıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu; “Arkadaşlarımızın tutuklanarak özgürlüklerinden ve ailelerinden mahrum bırakılmalarını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ovalıoğlu: Arkadaşlarımızın özgürlüklerinden mahrum bırakılmalarını kabul etmemiz mümkün değil

Fotoğraf: ANKA

31.10.2026 11:39

64 kişinin öldüğü Proton Apartmanı davasında karar duruşması 2 Kasım'da

6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ta yıkılarak 64 kişiye mezar olan Proton Apartmanı’na ilişkin davada karar duruşması 2 Kasım’da görülecek.

64 kişinin öldüğü Proton Apartmanı davasında karar duruşması 2 Kasım'da

Fotoğraf: ANKA

31.10.2026 10:15

Gazze'de ateşkese rağmen İsrail saldırıları: 2 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde ateşkese rağmen sürdürdüğü saldırılarda 2 Filistinli yaşamını yitirdi. Ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 1.574’e yükseldi.

Gazze'de ateşkese rağmen İsrail saldırıları: 2 Filistinli hayatını kaybetti

Fotoğraf: Emad El Byed/Unsplash

31.10.2026 13:41

Sarıgül sorguşturmasında gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklandı

Mustafa Sarıgül ve ailesine yönelik "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklanırken 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sarıgül sorguşturmasında gözaltına alınan 8 kişiden 2'si tutuklandı

ANKA

31.10.2026 09:37

Kendi sahasında 28 maçtır yenilmeyen Amedspor, yarın Eyüpspor karşısında da seriyi sürdürme peşinde

Kendi sahasında 28 maçtır, yani 594 gündür yenilmeyen Amedspor, konuk edeceği ve ligin son sırasında yer alan Eyüpspor'u da yenerek kendi yenilmezlik serisini sürdürme hesaplarını yapıyor.

Kendi sahasında 28 maçtır yenilmeyen Amedspor, yarın Eyüpspor karşısında da seriyi sürdürme peşinde

Fotoğraf: MA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!