30.10.2026 13:37

İmamoğlu'ndan Sinem Dedetaş'a destek mesajı: Kelepçeli değil, makamında görmek istiyoruz

Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Belediyesi soruşturmasında tutuklanan Sinem Dedetaş'ın ev hapsiyle tahliye edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Üsküdarlı hemşehrilerim seni kelepçeli değil, başkanlık makamında görmek istiyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan Sinem Dedetaş'a destek mesajı: Kelepçeli değil, makamında görmek istiyoruz

Fotoğraf: @sdedetas/X

İstanbul - Üsküdar Belediyesine yönelik soruşturma kapsamında yaklaşık 90 gündür tutuklu bulunan ve görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, dün ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliye edildi. Tahliye kararının ardından tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da Dedetaş'a destek mesajı geldi.

Üsküdar Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 29 Temmuz'da gözaltına alınan, 31 Temmuz'da ise tutuklanan Sinem Dedetaş hakkında avukatlarının yaptığı başvuru sonuçlandı. Mahkeme heyeti, Dedetaş'ın ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasına karar verdi. Görevinden uzaklaştırılan Dedetaş'ın, elektronik kelepçe takılarak ev hapsinde tutulacağı öğrenildi. Tahliyesinin ardından açıklama yapan Dedetaş, tahliyesinin ardından yaptığı ilk açıklamada cezaevinde bulunan belediye çalışanlarının da en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmasını temenni etmişti.

 

 

İmamoğlu'ndan Dedetaş'a destek mesajı

Sinem Dedetaş'ın tahliye edilmesinin ardından tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden bir mesaj yayımladı. Dedetaş'a geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Sinem Dedetaş Başkanım, mübarek cuma günü, büyük bir inançla söylüyorum: Bütün Üsküdarlı hemşehrilerim, seni evinde ayağında kelepçeli değil, işgal ettikleri Üsküdar Belediyesinin başkanlık makamında görmek istiyor. Geçmiş olsun."

Ne olmuştu?

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, muhalefete yönelik operasyonlar kapsamında 29 Temmuz'da 'yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük' iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Dedetaş ile Özel Kalemi Alihan Koçoğlu, mimar Burçin Çevik ve müteahhit Bülent Orhan Tozkoparan 31 Temmuz'da tutuklanmıştı.

Dedetaş'ın tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasının ardından 5 Ağustos'ta belediye meclisinde düzenlenen seçimi CHP'nin adayı Sibel Tan Çetinkaya, 18 oy alan AKP'li rakibi karşısında 22 oyla kazandı. AKP'nin seçim sonuçlarına yaptığı itirazın ardından mahkeme, 25 Ağustos'ta "seçimde usulsüzlük yapıldığı" ve "seçim güvenliğinin ihlal edildiği" iddiasıyla seçimin tekrarına karar verdi. 8 Eylül'de yenilenen seçimlerde 23 oy alan AKP'nin adayı Dündar Ziya Gültekin, 19 oy alan CHP'nin adayı Sibel Tan Çetinkaya'yı geride bırakarak yeni başkan vekili oldu. Böylece AKP, seçimle kazanamadığı bir belediyeyi daha operasyonlar, gözaltılar ve transferlerle ele geçirdi.

AKP'li Dündar Ziya Gültekin, 15 Ekim'de Anadolu Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasının ardından geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Gültekin'in ölümünün ardından 20 Ekim'de yapılan başkan vekili seçimine Yeni Parti "Meşru değil" diyerek katılmadı. CHP'nin de katılmadığı seçimde AKP ve MHP'nin ortak adayı Muhammed Emin Sarıoğlu yeni başkan vekili oldu.

  (Politika Servisi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.10.2026 10:09 / Güncelleme: 11:36

KPSS 60 puanla memur olunur mu? 50, 55, 60 ve 65 puan alanlar nereye atanabilir?

KPSS Ön Linans sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte düşük puan alanlar için arka plan atama seçenekleri gündeme geldi. Peki, sınavdan 50, 55, 60 ve 65 puan alanlar nereye atanabilir?

KPSS 60 puanla memur olunur mu? 50, 55, 60 ve 65 puan alanlar nereye atanabilir?

Fotoğraf: ANKA

30.10.2026 10:29

Konya merkezli lastik firması konkordato ilan etti

Küçüksönmez Otomotiv'in konkordato sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Ağustos ayında konkordato başvurusunda bulunan ve 3 aylık geçici mühlet verilen şirketin süresi, mahkeme kararıyla 2 ay daha uzatıldı.

Konya merkezli lastik firması konkordato ilan etti

Fotoğraf: Daniel Foster/Unsplash

30.10.2026 11:58

EMEP'li İskender Bayhan’dan Devlet Tiyatroları iddiaları için soru önergesi: 'Devlet Tiyatroları ayrıcalıklı kadrolara rant dağıtma yeri değildir'

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Devlet Tiyatrolarındaki hukuka aykırı atama, liyakatsizlik ve kamu kaynaklarının ayrıcalıklı çevrelere aktarılması iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

EMEP'li İskender Bayhan’dan Devlet Tiyatroları iddiaları için soru önergesi: 'Devlet Tiyatroları ayrıcalıklı kadrolara rant dağıtma yeri değildir'
30.10.2026 12:46 / Güncelleme: 13:40

Yapay zeka yatırımları teknoloji devlerini zorluyor: Alphabet bir günde 500 milyar dolar kaybetti

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in piyasa değeri, yapay zeka yatırımlarının maliyeti ve arama motorundaki reklam gelirlerine ilişkin endişelerin ardından 29 Ekim'de 500 milyar dolardan fazla geriledi.

Yapay zeka yatırımları teknoloji devlerini zorluyor: Alphabet bir günde 500 milyar dolar kaybetti

Fotoğraf: Lukas Plewnia from Winterthur, Schweiz/Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

30.10.2026 10:52 / Güncelleme: 11:07

Bakırköy Belediyesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 61 kişi adliyede

Bakırköy Belediyesi'ne yönelik "ihaleye fesat karıştırma" ve "irtikap" iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 61 kişi adliyeye sevk edildi.

Bakırköy Belediyesine yönelik operasyonda gözaltına alınan 61 kişi adliyede

Görsel: Google Maps'ten alınan ekran alıntısı

30.10.2026 08:20

CHP'nin kurultayını iptal eden karara karşı başvuru hazırlığı: Yeni Parti, mutlak butlan kararını AİHM'e taşıyacak

Yeni Parti, CHP'nin 2023 Kurultayı'nı iptal eden mutlak butlan kararını AİHM'e taşımaya hazırlanıyor. Parti kurmayları, başvurunun CHP için değil, Türkiye'de demokrasi ve siyasi hakların korunması için yapılacağını belirtti.

CHP'nin kurultayını iptal eden karara karşı başvuru hazırlığı: Yeni Parti, mutlak butlan kararını AİHM'e taşıyacak

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!