Fransa'da Sarı Yeleklilerin Meclis önündeki eylemi yasaklandı
Fransa'da Sarı Yeleklilerin kamu özgürlüklerinin muhafaza edilmesi çağrısıyla Ulusal Meclis'in önünde düzenlemeyi planladığı eylem için yasak kararı verildi. Ayrıca yarından itibaren 2 Kasım'a kadar kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Fransa’da yükselen akaryakıt fiyatları, yüksek yaşam maliyetleriyle birlikte Fransa’da
Sarı Yelekliler hareketi 17 Kasım 2018’de başladı | Fotoğraflar: Eren Araman
Fransa'da liselerdeki eğitim şartlarının protesto edilmesiyle başlayan ve 1 ayı geçen protestolara karşı hükümet, sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Paris Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yarından itibaren 2 Kasım'a kadar Paris'te yerel saatle 23.00 ile 06.00 arasında kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacağı bildirildi.
Sokağa çıkma yasağının, başkentteki Cumhuriyet Meydanı ve Halles bölgesinde geçerli olacağı belirtildi.
Sarı Yeleklilerin bugünkü eylemine de yasak getirildi
Fransa'da Meclis gündemine ilişkin yayın yapan LCP kanalının haberine göre, Sarı Yeleklilerin Meclis'in önünde bu akşam düzenlemeyi planladığı eylemle ilgili gelişme yaşandı.
Sarı Yelekliler Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Paris Emniyet Müdürlüğü, kamu özgürlüklerinin muhafaza edilmesi talebiyle akşam düzenlemeyi planladıkları eylemi yasakladı.
Sarı Yelekliler, Paris Emniyet Müdürlüğünün söz konusu eylemin Ulusal Meclis'e 500 metre uzaklıktaki Invalides Meydanı'nda düzenlenmesi teklifini reddetti.
Paris dışındaki kentlerde yerel saatle 19.00'da Sarı Yeleklilerin eylem düzenlemesi bekleniyor.
Sarı Yelekliler, ayrıca hayat pahalılığına ve yüksek akaryakıt fiyatlarına karşı yarın ülke genelinde sokağa inmeye hazırlanıyor.
Yarınki eylemler kapsamında ülke genelinde yaklaşık 70 bin kolluk kuvvetinin görevlendirileceği bildirilmişti.
(AA)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et