Aslı Baş davasında duruşma 21 Ocak'a ertelendi
16 yıl önce Bodrum’da balkondan düşerek yaşamını yitiren Aslı Baş’ın ölümüne ilişkin davada, iş insanı Ahmet Bayer’in duruşmalardan muaf tutulma talebi kabul edildi. Silinen mesajlara ilişkin kriminal rapor ise henüz mahkemeye ulaşmadı.
Fotoğraf: DHA
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 2010 yılında 32 yaşındaki Aslı Baş’ın balkondan düşerek yaşamını yitirmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanık Ahmet Bayer’in sağlık sorunları nedeniyle duruşmalardan muaf tutulma talebi kabul edildi. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve dinlenemeyen tanığın hazır edilmesi için duruşmayı 21 Ocak’a erteledi.
2003 yılında düzenlenen “Miss Model Of Turkey” yarışmasında birinci olan Aslı Baş, 21 Temmuz 2010’da saat 02.30 sıralarında, turizmci Ahmet Bayer’in Bodrum Yalıkavak’taki Club Flipper Tatil Köyü’nde bulunan villasının 6,5 metre yüksekliğindeki balkonundan düşerek yaşamını yitirmişti.
Sanıklar hakkında ömür boyu hapis istemi
Olayla ilgili soruşturmanın ardından Ahmet Bayer hakkında “nitelikli kasten öldürmeye azmettirme”, oğulları Hakan Sadi Bayer ve Volkan Bayer hakkında ise “nitelikli kasten öldürme” suçlamalarıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Tutuklanan Volkan Bayer daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklu yargılanan Hakan Sadi Bayer de 17 Ocak 2014’te tahliye edildi.
Yaklaşık 9,5 yıl süren yargılamada üç Cumhuriyet savcısı ve üç mahkeme başkanı değişti. Davanın 15 Ocak 2020’de görülen 36’ncı duruşmasında üç sanık hakkında beraat kararı verildi. Aslı Baş’ın babası Mehmet Baş, karara itiraz ederek dosyayı istinafa taşıdı. Başvuruda delillerin yok edildiği ve değiştirildiği ileri sürüldü.
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Dairesi, Aralık 2020’de yerel mahkemenin beraat kararlarını onadı. Mehmet Baş’ın 2021’de dosyayı taşıdığı Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi ise beraat kararlarını bozdu.
Silinen mesajlara ilişkin rapor bekleniyor
Davanın bugün görülen duruşmasına Ahmet Bayer, Volkan Bayer ile Aslı Baş’ın babası Mehmet Baş ve annesi Müesser Baş katıldı. Mazeret bildiren Hakan Sadi Bayer duruşmada bulunmadı.
Volkan Bayer, duruşmada yargılamanın bir an önce sonuçlanmasını istedi. Ahmet Bayer ise sağlık sorunlarını gerekçe göstererek, ocak ayında yeniden ameliyat olacağını belirtti ve duruşmalardan muaf tutulmayı talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi kabul etti. Ancak dinlenmesi gereken bir tanığın bulunduğunu, tanığın adresinin henüz belirlenemediğini kaydeden mahkeme, tanığın bulunması halinde duruşmada dinlenmesine karar verdi.
Öte yandan önceki duruşmada, olayla bağlantılı cep telefonu ve SIM kartından silinen mesajların geri getirilip getirilemeyeceğinin araştırılması için Ulusal Kriminal Büro’dan rapor istenmişti. Raporun henüz mahkemeye ulaşmadığı belirtildi.
Mahkeme heyeti, tanığın dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 21 Ocak’a bıraktı.
(Haber Merkezi)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et