İstanbul için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı: Valilik 5 ilçeyi işaret etti
İstanbul Valiliği, kentte bu gece başlayıp yarın akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve fırtınaya karşı vatandaşları uyardı.
Fotoğraf: ANKA
İstanbul’da bu gece başlaması ve yarın akşam saatlerine kadar etkili olması beklenen sağanak yağışla birlikte sıcaklıkların da düşeceği tahmin ediliyor. İstanbul Valiliği, kuvvetli yağış, fırtına ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren kent genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Eyüp ve Şile’de ise yağışın çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. Bu ilçelerde metrekareye 21 ila 75 kilogram yağış düşebileceği belirtildi.
Rüzgar saatte 70 kilometreye ulaşabilir
Valiliğin açıklamasında, rüzgarın kuzeyli yönlerden saatte 40 ila 60 kilometre hızla eseceği, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde hızının 70 kilometreye ulaşabileceği bildirildi.
Yağışla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altına düşmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışın yarın akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Valilik, sel, su baskını, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yaptı.
(Haber Merkezi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et