24.10.2026 21:39

Güllü davasında gerekçeli kararı açıklandı: Kızının arkadaşının ifadesi etkili oldu

Güllü adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut’un pencereden düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin kızı Tuğyan Ülkem Gülter’e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı.

Güllü davasında gerekçeli kararı açıklandı: Kızının arkadaşının ifadesi etkili oldu

Güllü

Güllü adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut’un (52) pencereden düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin davada, kızı Tuğyan Ülkem Gülter’e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçeli kararında, Sultan Nur Ulu'nun yeminli tanık beyanları, kamera kayıtları, bilirkişi raporları ve dosyadaki diğer delillerin birlikte değerlendirildiği aktarıldı.

Güllü adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut, 26 Eylül 2025’te Yalova’nın Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Vali Akı Caddesi’nde bulunan 6 katlı binadaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Saat 01.26 sıralarında meydana gelen olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Gül Tut’un kızı Tuğyan Ülkem Gülter ile olay gecesi evde bulunan arkadaşı Sultan Nur Ulu gözaltına alındı. Gülter, 13 Aralık 2025’te ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı. Sultan Nur Ulu hakkında ise ev hapsi kararı verildi.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Gülter hakkında ‘tasarlayarak üst soya karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yalova 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 9 Ekim’deki ikinci duruşmasında Gülter, “Kadına ve üstsoya karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Sultan Nur Ulu’nun duruşmada verdiği ifadeye itibar etti

Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 25 sayfadan oluşan gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, ev ve apartman kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu, olaydan önceki gün boyunca ve ölümün gerçekleştiği saate kadar eve Gül Tut, kızı Tuğyan Ülkem Gülter ve Sultan Nur Ulu’nun dışında kimsenin giriş çıkış yapmadığının tespit edildiği kaydedildi.

Mahkeme, olayın tek görgü tanığı olan Sultan Nur Ulu’nun duruşmada verdiği ifadeye itibar etti. Ulu, olay anında Gül Tut’un odaya geldiğini, kendisinin aynaya döndüğü sırada Tuğyan Ülkem Gülter’in annesini arkasından üst baldırından tutarak pencereden attığını gördüğünü anlattı. İlk ifadelerinde düşme anını görmediğini söyleyen Ulu, daha sonra neden farklı beyanda bulunduğu sorulduğunda, sanığın kendisine zarar vermesinden ve suçu üzerine atmasından korktuğunu söyledi. Mahkeme, tanığın bu çelişkiyi açıklayan beyanlarının birbiriyle uyumlu olduğunu değerlendirdi.

Kamera kayıtları ve bilirkişi raporları değerlendirildi

Kararda, kamera kayıtlarına göre Gül Tut’un 26 Eylül 2025’te saat 01.22 sıralarında tuvalete girdiği, 01.23.58 sıralarında buradan çıkarak “Herkes tamam mı?” dediği ve ardından kızının odasına doğru yöneldiği aktarıldı. Saat 01.26.37 sıralarında ise Gül Tut’un düşmesinin ardından Tuğyan Ülkem Gülter ile Sultan Nur Ulu’nun panikle evin dış kapısına yönelerek merdivenlere koştukları belirtildi. Bilirkişi raporlarında, olay sırasında odada bulunan iki kişinin Gül Tut’a yakın mesafede olduğu, düşme seslerinin ardından ani bir refleks bağırmasının duyulmadığı ve olayın gerçekleşme biçimine ilişkin fiziksel bulguların incelendiği kaydedildi. Olayın yaşandığı odanın zemininde kayganlık sağlayan bir madde bulunduğu iddiası üzerine yapılan kriminal incelemede ise herhangi bir madde kalıntısına rastlanmadığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporlarında Gül Tut’un zehirlenerek öldüğüne ilişkin tıbbi delil bulunmadığı, ölümün yüksekten düşmeye bağlı ağır beden travması, kırıklar, beyin kanaması ve iç organ yaralanmalarından kaynaklanan iç kanama sonucu meydana geldiği ifade edildi.

“Şüpheden sanığın yararlanması” ilkesinden yararlandı

Mahkeme, sanığın annesini öldürmeye yönelik eylemini önceden ve kesin olarak ne zaman kararlaştırdığının dosyadaki delillerle tam olarak belirlenemediğini değerlendirdi. Suç kararının alınması ile eylemin gerçekleştirilmesi arasında tasarlama suçunun gerektirdiği koşulların oluştuğunun ortaya konulamadığı belirtilerek, şüpheden sanığın yararlanması ilkesi doğrultusunda tasarlayarak öldürme suçunun oluşmadığına hükmedildi. Buna karşılık mahkeme, Sultan Nur Ulu’nun yeminli tanık beyanları, kamera kayıtları, bilirkişi raporları ve dosyadaki diğer delilleri birlikte değerlendirerek Tuğyan Ülkem Gülter’in annesi Gül Tut’u kasten öldürdüğünün sabit olduğuna karar verdi.

(DHA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
24.10.2026 17:40 / Güncelleme: 17:56

Hiroşima'dan Nagasaki'ye uzanan hayatta kalma mücadelesi | İki atom bombasından da sağ kurtuldu

Japon mühendis Tsutomu Yamaguchi ise Hiroşima'da ve üç gün sonra da Nagasaki'de atom bombalarının yıkımına tanıklık etti. Her iki saldırıdan da sağ kurtulan Yamaguchi, yaşamının son yıllarını nükleer silahsızlanma çağrılarıyla geçirdi.

Hiroşima'dan Nagasaki'ye uzanan hayatta kalma mücadelesi | İki atom bombasından da sağ kurtuldu

Fotoğraf: 朝日新聞社/Wikimedia Commons Public domain

24.10.2026 17:02 / Güncelleme: 17:15

Kocaeli'de basın özgürlüğü için ortak ses: 'Özgür basın yoksa özgür toplum yoktur'

İzmit Uğur Mumcu Parkı’nda TGS Kocaeli İl Temsilcisi Kerim Çelik tarafından okunan açıklamada, "Tutuklu meslektaşlarımızı serbest bırakın” ifadeleri yer aldı.

Kocaeli'de basın özgürlüğü için ortak ses: “Özgür basın yoksa özgür toplum yoktur”

Fotoğraf: Evrensel

24.10.2026 14:15 / Güncelleme: 16:12

İstanbul'da gazeteciler Kadıköy'den haykırdı: Sansürle, baskıyla ve cezalandırmayla yaratılan düzene sessiz kalmayacağız

İstanbul'da sokağa çıkan gazeteciler, sansürle, baskıyla ve cezalandırmayla karşı karşıya bırakıldıkları düzene sessiz kalmayacaklarını belirterek, tüm gazetecileri ve yurttaşları baskı ve sansüre karşı birlikte mücadeleye çağırdı

İstanbul'da gazeteciler Kadıköy'den haykırdı: Sansürle, baskıyla ve cezalandırmayla yaratılan düzene sessiz kalmayacağız

Fotoğraf: ANKA

24.10.2026 15:40

Eve kilitlenen 2 kız çocuğu, sarkıttıkları çarşafla kaçarken 3'üncü kattan düştü. Birinin hayati tehlikesi var

Küçükçekmece'de babanın odaya kilitlediği kızı ve arkadaşı pencereden sarkıttıkları çarşaf ile inmeye çalışan 2 kız çocuğu zemine düşerek ağır yaralandı. Baba gözaltına alınırken, çocuklardan birinin hayati tehlikesinin olduğu bildirildi.

Eve kilitlenen 2 kız çocuğu, sarkıttıkları çarşafla kaçarken 3'üncü kattan düştü. Birinin hayati tehlikesi var

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!