Rusya: Ukrayna'nın limanlarında tesis ve yük gemisi vuruldu
Rusya Savunma Bakanlığı, Çernomorsk Limanı’nda insansız deniz araçları üretim tesisini, Odessa Limanı’na Ukrayna ordusu için yük taşıyan bir kuru yük gemisini vurduklarını açıkladı.
Fotoğraf: Alvesgaspar/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Karadeniz kıyısındaki liman altyapısına yönelik saldırılar düzenlediklerini bildirdi.
Bakanlığın açıklamasında, Rus ordusunun gece boyunca Ukrayna limanlarının altyapısını ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılan gemileri insansız hava araçlarıyla hedef aldığı belirtildi.
Açıklamaya göre, Çernomorsk Limanı’nda insansız deniz araçlarının üretildiği bir tesis vuruldu. Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için Odessa Limanı’na yük taşıdığı belirtilen bir kuru yük gemisinin de seyir halindeyken saldırıya uğradığı ifade edildi.
Rusya 616 Ukrayna İHA'sını düşürdüğünü öne sürdü
Rusya Savunma Bakanlığı'nın ayrı bir açıklamasında, hava savunma sistemlerinin gece boyunca Moskova ve çevresi dahil farklı bölgelerde 616 Ukrayna insansız hava aracını imha ettiği iddia edildi.
Açıklamalarda saldırıların yol açtığı hasar, can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin ayrıntı paylaşılmadı. Rusya’nın saldırı ve İHA'ların düşürülmesine ilişkin açıklamaları bağımsız kaynaklarca doğrulanmış değil.
(Dış Haberler)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et