23.10.2026 15:02 / Güncelleme: 15:10

Diyanet Vakfında fon vurgunu depremi: Üç yönetici görevden alındı

Türkiye Diyanet Vakfında Gazze için toplanan bağışların yatırım fonlarında değerlendirildiği iddialarının ardından Genel Müdür İzani Turan ile genel müdür yardımcıları Recep Şükrü Balkan ve Fatih Kayacan görevden alındı.

Diyanet Vakfında fon vurgunu depremi: Üç yönetici görevden alındı

Fotoğraf: Google maps

Türkiye Diyanet Vakfında (TDV), Gazze için toplanan bağışların yatırım fonlarına aktarıldığı iddialarının ardından üç üst düzey yöneticinin görevine son verildi. Vakfın Genel Müdürü İzani Turan ile genel müdür yardımcıları Recep Şükrü Balkan ve Fatih Kayacan görevden alındı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, görevden almalar, vakfın yatırım fonlarında tuttuğu paralar ve Gazze bağışlarının bu işlemlerde kullanıldığına ilişkin iddiaların ardından geldi.

Gazze bağışlarının yatırım fonlarına aktarıldığı iddiası

Daha önce gündeme gelen iddialara göre, Gazze için toplanan bağışlar yatırım fonlarında değerlendirildi. Genel Müdür İzani Turan'ın da bağışların fonlara yatırıldığını kabul ederek işlemlerin ortaya çıkması halinde açıklama yapmakta zorlanacaklarını söylediği aktarıldı.

17 Ekim'de yayımlanan önceki haberde, vakfın fonlardaki birikimlerinin bir bölümünün zararla satılarak başka bir fona aktarıldığı öne sürülmüştü. Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş'un talimatıyla fonlardan kısmen çıkıldığı ve paranın katılım bankasına aktarıldığı da iddialar arasında yer aldı.

Fon işlemlerine ilişkin vakıf bünyesindeki incelemelerin sürdüğü bildirildi. Ancak yatırımların ne kadarının Gazze bağışlarından oluştuğu ve işlemlerin toplam mali sonucu henüz bağımsız olarak doğrulanmadı.

Üç yöneticiye yüksek ücret iddiası

Görevden alınan yöneticilerin emekli maaşlarının yanı sıra vakıftan aldıkları öne sürülen ücretler de gündeme geldi.

İddialara göre Genel Müdür İzani Turan, emekli maaşına ek olarak vakıftan aylık 180 bin lira ücret alıyordu. Turan'ın ayrıca vakfa ait lojmanda kaldığı ve çakarlı makam aracı kullandığı belirtildi.

Genel müdür yardımcıları Recep Şükrü Balkan ve Fatih Kayacan'ın da emekli maaşlarına ek olarak vakıftan aylık 150'şer bin lira aldığı öne sürüldü. Buna göre üç yöneticinin yalnızca vakıftan aldığı iddia edilen aylık ücretlerin toplamı 480 bin liraya ulaşıyor.

Görevden almaların ardından Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Safi Arpaguş'un konuya ilişkin kamuoyuna yansıyan yeni bir açıklaması bulunmuyor.

(sozcu.com.tr)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
23.10.2026 10:06 / Güncelleme: 11:32

23-26 Ekim haftasının maç programı: Süper Lig, 1. Lig ve alt liglerde hangi maçlar var?

Süper Lig’de 9’uncu, 1. Lig’de 12’nci, 2. Lig ve 3. Lig’de 8’inci hafta maçları oynanacak. Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe, 26 Ekim Pazartesi günü karşı karşıya gelecek. Kadın Futbol Süper Ligi’nde ise 7’nci hafta heyecanı yaşanacak.

23-26 Ekim haftasının maç programı: Süper Lig, 1. Lig ve alt liglerde hangi maçlar var?

Fotoğraf: Tobias Flyckt/Unsplash

23.10.2026 14:15

Balçova Belediyesinde TİS görüşmeleri 7 aydır sonuçlanmadı: Emekçiler hakları için tam gün iş bıraktı

Balçova Belediyesi emekçileri, toplu iş sözleşmesinin imzalanmaması ve geçmiş dönem alacaklarının ödenmemesi üzerine iş bıraktı. Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube, talepleri karşılanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Balçova Belediyesinde TİS görüşmeleri 7 aydır sonuçlanmadı: Emekçiler hakları için tam gün iş bıraktı

Fotoğraf: Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube 

23.10.2026 11:07 / Güncelleme: 12:55

Gelik’te grizu patlaması: 3 madenci yaşamını yitirdi

Zonguldak Gelik’te Demir Madencilik’e ait ocakta meydana gelen grizu patlamasında, saatlerdir yer altında kalan madencinin de yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ölü sayısı 3'e yükseldi, 5 işçi yaralı. Gelik’te bu yıl ölen madenci sayısı 6'ya yükseldi.

Gelik’te grizu patlaması: 3 madenci yaşamını yitirdi

Fotoğraf: DHA

23.10.2026 10:49 / Güncelleme: 10:55

Volvo küçülmeye gidiyor: 2 bin 500 kişi işten çıkarılacak

İsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo Cars, artan maliyetler ve zayıflayan talep nedeniyle 2 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Volvo küçülmeye gidiyor: 2 bin 500 kişi işten çıkarılacak

Fotoğraf: Adam Cai/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!