Boğaziçi'nde Nurettin Yıldız protestosu davası: Savcıdan 14 öğrenciye ceza, gazeteci Can Öztürk'e beraat talebi
Boğaziçi Üniversitesinde Nurettin Yıldız'ın protesto edilmesi sırasında gözaltına alınan 15 kişinin yargılandığı davada savcı, gazeteci Can Öztürk'ün beraatini, 14 öğrencinin ise cezalandırılmasını istedi. Duruşma 11 Ocak 2027'ye ertelendi.
Fotoğraf: ANKA
İstanbul — Boğaziçi Üniversitesinde Nurettin Yıldız'ın protesto edilmesi sırasında gözaltına alınan 15 kişi hakkında açılan davanın beşinci duruşması İstanbul 69’uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.
Sanıklar hakkında "Görevi yaptırmamak için direnme" ve "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlamalarıyla açılan davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
Gazeteci Can Öztürk'e beraat talebi
Savcı, mütalaasında Can Öztürk'ün olay tarihinde gazeteci olarak görev yaptığını ve haber takibi amacıyla protestonun gerçekleştiği alanda bulunduğunu belirterek beraatini talep etti.
Diğer 14 öğrencinin ise 13 Mayıs 2025'te üniversitenin Kuzey Kampüsü'nde düzenlenen protestoya katıldıkları, polisin dağılma ihtarına rağmen alandan ayrılmadıkları ve polislerin oluşturduğu güvenlik hattına toplu şekilde yüklenerek cebir kullandıkları iddia edildi.
14 öğrencinin cezalandırılması istendi
Savcı, öğrencilerin protesto sırasında istinat panolarının yıkılmasına ve bazı kişilerin inşaat çukuruna düşerek yaralanmasına neden olduklarını öne sürdü.
Mütalaada, 14 öğrencinin "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılmak", "İhtara rağmen dağılmamak" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlamalarından cezalandırılması talep edildi.
Sanıkların mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre istemesi üzerine mahkeme, duruşmayı 11 Ocak 2027'ye erteledi.
(Haber Merkezi)Evrensel 31 yaşında!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et