Albayrak Medya Grubu'nda işten çıkarma: 100'e yakın basın emekçisi işsiz kaldı
İktidara yakınlığıyla bilinen Albayrak Medya Grubu bünyesindeki Yeni Şafak, GZT ve TVNET'te 100'e yakın basın emekçisinin işine son verildiği bildirildi. İşten çıkarmalara bütçe kesintileri ve küçülmenin gerekçe gösterildiği belirtildi.
İktidara yakınlığıyla bilinen Albayrak Medya Grubu'na bağlı Yeni Şafak, GZT ve TVNET'te 100'e yakın basın emekçisinin işten çıkarıldığı bildirildi. Mezopotamya Ajansının (MA) haberine göre işten çıkarmalara gerekçe olarak bütçe kısıtlamaları ve küçülme gösterildi.
Ajansa konuşan işten çıkarılmış bir basın emekçisi, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin oğlu Furkan Canikli'nin işten çıkarma sürecini yürütmek üzere görevlendirildiğini öne sürdü. Haberde, işten çıkarmaların Canikli'nin talimatıyla gerçekleştirildiği iddia edildi.
'Neredeyse hiç mola yapmıyordum'
İsminin açıklanmasını istemeyen bir diğer basın emekçisi ise çalışma koşullarının işten çıkarmalardan önce de ağır olduğunu anlattı. Çalıştığı dönemde neredeyse hiç mola yapamadığını belirten gazeteci, işyerindeki ortamın sürekli gergin olduğunu söyledi.
İşten çıkarılırken kendilerine küçülmeye gidildiğinin bildirildiğini aktaran gazeteci, yasal süresinin dolmasının hemen ardından işine son verildiğini ifade etti.
İşten çıkarılan kişi şu ifadeleri kullandı:
“Bizi 'Küçülmeye gidiyoruz' diyerek işten çıkardılar. Bu gerekçeyi söylediler. Yasal sürem dolduğu gibi beni işten çıkardılar. Çalışırken de çok zorlanıyordum, neredeyse hiç mola yapmıyordum. Çalıştığımız ortam zaten çok gergindi, her an kriz çıkma ihtimali vardı. Yaşanan durumda ise yapacak bir şeyimiz yok gibi duruyor.”
(Haber Merkezi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et