21.10.2026 16:15

Berat Albayrak'tan fon soruşturması açıklaması: Öztrak ve Özlale'ye dava açılacak

Berat Albayrak, fon vurgununda hakkında yapılan ilgili açıklamalara tepki göstererek Faik Öztrak ve Ümit Özlale dahil ilgili kişiler hakkında dava açacağını duyurdu.

Berat Albayrak'tan fon soruşturması açıklaması: Öztrak ve Özlale'ye dava açılacak

Fotoğraf: DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, fon vurgununa ilişkin açıklamaları nedeniyle Faik Öztrak ve Ümit Özlale'ye dava açılacağını duyurdu. Açıklamada, Albayrak'ın soruşturmayla herhangi bir bağlantısının bulunmadığı savunuldu.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş, fon vurgununa ilişkin Faik Öztrak ve Ümit Özlale'nin açıklamalarına yazılı yanıt verdi.

Albayrak'ın fon vurgunu soruşturmasıyla bağlantısının bulunmadığını savunan Göktaş, "Sayın Berat Albayrak’ın fon soruşturmasına konu iddia ve eylemlerle uzaktan veya yakından, doğrudan veya dolaylı hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen konuya ilişkin açıklama ve haberlerde adını maksatlı ve kötü niyetli şekilde kullanan kişiler aleyhine dava açacağımızı kamuoyunun bilgi ve takdirine sunarız" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, soruşturma konusu işlemlerin 2024-2026 dönemine ait olduğu, Albayrak'ın ise 2020 yılında görevinden ayrıldığı vurgulandı. Öztrak ve Özlale'nin açıklamaları "dezenformasyon" olarak nitelendirildi.

Göktaş, açıklamasında ayrıca "17-25 Aralık sürecinde devreye giren uluslararası aklın, benzer yöntemleri kullanarak, esasen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedefe koymak istediği görülmektedir" iddiasında bulundu.

Ne olmuştu? 

CHP Grup Başkanı Faik Öztrak, fon vurgununa ilişkin açıklamasında Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Arıcan'ın bürokrasideki ilişkilerine işaret ederek, "Bürokraside de pek çok kurumun yöneticisi Erişah Hanım ve ekibinin paltosundan çıkmış" demişti.

Yeni Parti Milletvekili Ümit Özlale ise Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak'ın istifasının ardından, fon vurgununda adı geçen isimlerin bağlantılarının araştırılmasını istemişti. Özlale, "Fon soruşturmasında adı geçen eski bakan yardımcısı Bülent Aksu’nun da bulunduğu bu çevrenin Berat Albayrak dönemiyle bağlantıları açıklığa kavuşturulmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

(Politika Servisi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
21.10.2026 11:30 / Güncelleme: 14:52

Üsküdar'ın yeni 'temsilcisi' ilk icraat olarak cemaati ziyaret etti: Kaçak otoparkla 14 yaşındaki Mahmut’un ölümünden sorumluydular

Mahmut’un yaşamını yitirdiği kaçak otopark skandalında ihmaller zinciri ortaya saçılmaya devam ederken; Üsküdar’da tartışmalı seçimle göreve gelen AKP’li yeni başkan vekilinin ilk icraatı, çocuğun ölümünden sorumlu cemaati ziyaret etmek oldu.

Üsküdar'ın yeni 'temsilcisi' ilk icraat olarak cemaati ziyaret etti: Kaçak otoparkla 14 yaşındaki Mahmut’un ölümünden sorumluydular
21.10.2026 12:14

Artvin halkından Eti Bakır’ın siyanür tesisi girişimine tepki: 'Verilen söz tutulmadı, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz'

Artvin'in Murgul ilçesinde Eti Bakır'ın siyanür tesisi girişimine karşı çıkan yurttaşlar, 23 Ekim'de yürüyüş düzenleyecek. Murgul Siyanüre Hayır Platformundan Alper Şeyhoğlu, mücadeleyi hukuki ve demokratik yollarla sürdüreceklerini söyledi.

Artvin halkından Eti Bakır’ın siyanür tesisi girişimine tepki: "Verilen söz tutulmadı, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz"

Fotoğraf: ANKA

21.10.2026 12:09

Nazilli'de pamuk üretimi geriledi: Çiftçi hep aynı sorunlarla boğuşuyor

Aydın Nazilli'de pamuk üreticisi Mesut Yörükoğlu, artan mazot, gübre ve ilaç maliyetleri karşısında çiftçinin üretimi sürdürmekte zorlandığını belirterek, girdi desteğinin artırılmasını ve taban fiyatların sezon öncesinde açıklanmasını istedi.

Nazilli'de pamuk üretimi geriledi: Çiftçi hep aynı sorunlarla boğuşuyor

Fotoğraf: Evrensel 

21.10.2026 09:52 / Güncelleme: 11:43

İstanbul’daki sel felaketini DEM Partili Çiçek Meclis’e taşıdı: 'Rant odaklı kentleşme politikalar araştırılsın'

İstanbul ve Kocaeli’deki sel felaketini Meclis gündemine taşıyan DEM Partili Cengiz Çiçek, faciaların arkasındaki kentleşme politikalarının ve imar kararlarının araştırılması için TBMM'ye önerge verdi.

İstanbul’daki sel felaketini DEM Partili Çiçek Meclis’e taşıdı: “Rant odaklı kentleşme politikalar araştırılsın”

Fotoğraf: TTB

21.10.2026 10:42 / Güncelleme: 13:08

Nusret Altınbaş kimdir? Hakkında neden yakalama kararı çıkarıldı?

Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı çıkarıldı, kardeşi İnan Altınbaş’ın ise gözaltına alındı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dün katıldığı yayında Altınbaşların fon vurgunundan haksız kazançlarının iadesini görüştüklerini söylemişti.

Nusret Altınbaş kimdir? Hakkında neden yakalama kararı çıkarıldı?

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!