AYM yarın Yeni Parti ismine dair karar için toplanacak
AYM, Yenilik Partisi’nin isim benzerliği gerekçesiyle yaptığı başvuru üzerine Yeni Partinin isminin hükümsüz sayılması ve siyasi partiler sicilinden silinmesi talebini yarın Genel Kurul’da görüşerek karara bağlayacak.
Anayasa Mahkemesi (AYM), Yeni Partinin "isim ve rumuzunun hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkinine karar verilmesi" talebini, yarınki Genel Kurul gündeminde görüşecek.
Yüksek Mahkeme, yarınki Genel Kurul gündemine Yeni Parti'nin ismine ilişkin yapılan başvuruyu aldı. AYM'nin, Genel Kurul toplantısında, "Yeni Parti" isminin 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olup olmadığına ve "partinin isim ve rumuzunun hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden terkinine karar verilmesi" talebini görüşerek karara bağlaması bekleniyor.
Yeni Partinin kuruluşunun ardından Yenilik Partisi, parti isimlerinin benzerliği gerekçesiyle Yargıtay Başsavcılığına başvurmuş, Başsavcılık da "iltibas" nedeniyle Yeni Partiye isim değişikliği yapılması yönünde bildirimde bulunmuş ve 18 Eylül'e kadar süre tanımıştı. İsim değişikliği yapılmaması üzerine Başsavcılıkça dosya AYM'ye gönderilmişti.
Yeni Partiye bir ay süre tanınmıştı
Yüksek Mahkeme, 29 Eylül'deki Genel Kurul gündeminde dosyayı görüşmüş ve savunmasını sunması için partiye bir ay süre tanımıştı. Yeni Parti de verilen süre içinde savunmasını hazırlayarak AYM'ye göndermişti.
(AA)Dayanışmaya çağrı!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et