15.10.2026 21:05 / Güncelleme: 21:20

Kayseri'de EMEP, Sol Parti, TİP, Yeni Parti'den ortak açıklama: Haber alma hakkı engellenemez

Halk TV’ye polis operasyonuyla kayyum atanmasına karşı Kayseri’de EMEP, Sol Parti, TİP ve Yeni Parti açıklama yaptı. Yapılan açıklamada halkın haber alma hakkının engellenmesine karşı birleşik mücadele vurgusu yapıldı.

Kayseri'de EMEP, Sol Parti, TİP, Yeni Parti'den ortak açıklama: Haber alma hakkı engellenemez

Fotoğraf: Evrensel

Kayseri’de Halk TV’ye atanan kayyum ve muhalif basına yönelik gerçekleştirilen yargı operasyonu protesto edildi. Yapılan basın açıklamasında konuşan Emek Partisi Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu “Bu uygulamalar karşısında asgari taleplerle bir araya geleceğimizi bir kez daha ilan etmiş olalım. Halk TV’ye atanan kayyumu kabul etmiyoruz. Haklarımıza yapılan hiçbir saldırıyı kabule etmiyoruz” dedi.

“Millet iradesine yapılmış açık bir darbedir”

Basın açıklamasının devamında konuşan Yeni Parti Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gölbaşı “Bugün Yeni Parti, EMEP, Sol Parti, TİP olarak Halk TV’ye uygulanan faşist uygulamalara dur demek için Cumhuriyet Meydanı’ndayız. Haber kanallarında Halk TV’ye kayyum atanması halkın haber alma hakkına ve millet iradesine yapılmış açık bir darbedir. Halk TV’yi kayyuma teslim etmeyeceğiz ve hiçbir kanalımıın da kayyuma teslim edilmeyeceğini buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz. İktidar bu hamleyle Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun tarihi ve siyasi davasının, yüzbinlerce yurttaşın mağdur edildiği büyük fon vurgununu ve mehmetçiğin Yemen çöllerine gönderilmesi planının halkın gözünden kaçırmayı hedeflemektedir. Ancak iktidarın bu çaresiz saldırganlığı sonuç vermeyecektir. Kayyumla milleti terbiye edeceğini sananlar tarihi bir yanılgı içerisindedirler. Özgür basın susmayacaktır. Gerçekler ise hiçbir zaman hapsedilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

“Medyaya yönelik yargı sopası ve sansür son bulsun”

Açıklamanın sonunda söz alan Sol Parti İl Başkanı Özge Mutlu da, “Halk Tv’ye yönelik baskılar ve idari, yargısal müdahaleler, Türkiye’de basın özgürlüğünü, ifade hürriyetini ve halkın doğru haber alma hakkını açıkça hedef almaktadır. Basın kuruluşlarının üzerindeki bu ağır baskı politikası toplumsal muhalefeti susturma ve tek sesli medya düzeni yaratma amacının net bir göstergesidir. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı demokrasinin en temel hakkıdır. Gazetecilerin, medya çalışanlarının ve bağımsız yayın organlarının anti demokratik yöntemlerle hedef gösterilmesi yalnızlaştırılarak baskı altına alınmaya çalışılması asla kabul edilemez. Halkın haber alma hakkı engellenemez: İktidarın kendi medyasını yaratma ve muhalif her sesi susturma çabalarına karşı bağımsız gazeteciliğin ve halkın haber alma hakkının yanındayız. Baskılara ve kayyım zihniyetine son verilmelidir. Medya organlarına yönelik idari baskılar yargı sopası ve sansür mekanizmaları derhal son bulmalıdır. Birlikte mücadele sansüre ve basına yönelik her türlü anti demokratik müdahaleye karşı tüm basın emekçileriyle ve halkımızla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz” diyerek ifadelerini sonlandırdı.

(Evrensel)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
15.10.2026 11:53

İSKİ su kesintisi listesi: İstanbul’da hangi ilçelerde 12 saat sular kesik?

İstanbul’da 15 Ekim Perşembe günü Arnavutköy’den Şişli’ye kadar 12 ilçede su kesintisi yaşanıyor. İSKİ’nin kayıtlarına göre bazı bölgelerde suyun saat 10.00-11.00 arasında yeniden verilmesi bekleniyor.

İSKİ su kesintisi listesi: İstanbul’da hangi ilçelerde 12 saat sular kesik?

Fotoğraf: Jos Speetjens/Unsplash

15.10.2026 18:52

Çorlu Emek ve Demokrasi Güçleri: Halkın haber alma hakkına kayyum darbesi kabul edilemez

Halk Tv’ye kayyım atanmasına karşı eylem yapan Çorlu Emek ve Demokrasi Platformu, yayın akışının durdurulmasını halkın haber alma hakkının ve basın özgürlüğünün gasbı olduğunu vurguladı.

Çorlu Emek ve Demokrasi Güçleri: Halkın haber alma hakkına kayyum darbesi kabul edilemez

Fotoğraf: Evrensel

15.10.2026 12:41 / Güncelleme: 12:43

Le Pen’den AB Komisyonu'nun yetkilerini kısıtlama vaadi

Fransa’da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adı geçen ırkçı Marine Le Pen, seçilmesi halinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun yetkilerini sınırlandıracağını ve Ukrayna’ya mali desteği altı ay sonra keseceğini söyledi.

Le Pen’den AB Komisyonu'nun yetkilerini kısıtlama vaadi

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!