DİSK'in 'Emekçi Buluşması' Tekirdağ'da: Gelirde, vergide ve ülkede adalet istiyoruz
DİSK Emekçi Buluşması’nın üçüncüsünü Tekirdağ Hasan Ali Yücel Meydanı’nda gerçekleştirdi.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Tekirdağ Hasan Ali Yücel Meydanı’nda düzenlenen Emekçi Buluşması’nda konuştu. Artan enflasyon ve ağır vergi yükleri altında işçilerin ve emeklilerin geçinemediğini vurgulayan Çerkezoğlu, adil bir gelir ve vergi düzeni talebini yineledi.
DİSK-AR verilerine göre, yüksek enflasyon ve adaletsiz vergilerin işçi ücretlerine dokuz aylık toplam faturası 2 trilyon 254 milyar liraya ulaştı. Asgari ücret yılın 9 ayında 6 bin 828 lira değer kaybetti. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan bir vergi sistemi çağrısı yapan Çerkezoğlu gelir vergisinin ilk diliminin yüzde 10’a düşürülmesi ve vergi dilimi kayıplarının önlenmesi talebi ile birlikte asgari ücret ve tüm maaşların gerçek enflasyona göre artırılması, en düşük emekli aylığının en az asgari ücret seviyesine çıkarılması ve kademeli emeklilik ile staj mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Halk TV'ye yönelik baskıları ve kayyım atamasını eleştiren Çerkezoğlu, ifade ve basın özgürlüğü olmadan adalet ve demokrasinin sağlanamayacağını belirtti.
Emekçi Buluşmaları yarın Edirne ile devam edecek
Çerkezoğlu "Emekçi buluşmaları" takvimini şöyle açıkladı:
"Yarın 16 Ekim’de Edirne’de olacağız. Önümüzdeki hafta, 20 Ekim’de Bursa, 21 Ekim’de Eskişehir’de, 22 Ekim’de Çanakkale’de, 23 Ekim’de Balıkesir’de emekçilerle buluşacağız. Ekim ayı programımızı 26 Ekim’de Aydın’da, 27 Ekim’de Antalya’daki buluşma ile tamamlayacağız. Kasım ayı programımızı da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız."
(İşçi Sendika Servisi)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et