15.10.2026 11:19

İsrail’in ABD'li teknoloji şirketi Intel tesisindeki patlamada ölü sayısı ikiye yükseldi

İsrail’in Kiryat Gat kentinde ABD’li teknoloji şirketi Intel’e ait yarı iletken çip üretim tesisinde meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlerin sayısı ikiye çıktı. Patlamanın ardından tesiste kimyasal sızıntı ihtimaline karşı inceleme başlatıldı.

İsrail’in ABD'li teknoloji şirketi Intel tesisindeki patlamada ölü sayısı ikiye yükseldi

Fotoğraf: Taylor Brandon/Unsplash

Kiryat Gat'taki Intel tesisinde bir gaz tüpünün henüz belirlenemeyen bir nedenle infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada ağır yaralanan iki işçi hayatını kaybetti.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Berşeva'daki Soroka Hastanesi'nden yapılan açıklamada, 49 yaşındaki bir işçinin yaşamını yitirdiği bildirildi. İlk yardım ekipleri, patlamada ağır yaralanan üç işçinin hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı. Yaralılardan biri hastaneye sevk edildikten kısa süre sonra hayatını kaybetmişti.

İtfaiye ve Kurtarma Teşkilatı, patlamanın ardından tehlikeli kimyasalların sızmış olabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde ise çip üretiminde kullanılan nitrojen triflorür gazının sızmış olabileceği belirtildi. Uzman ekiplerin fabrikada kimyasal izleme ve risk analizi yürüttüğü aktarıldı.

Patlamanın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Kiryat Gat'ı ziyaret ettiği sırada meydana gelmesi dikkati çekti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(Dış Haberler)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
15.10.2026 10:30

İstanbul’da sağanağın bilançosu: Su baskınları, kapanan yollar, mahsur kalan işçiler

İstanbul’da iki gündür etkili olan şiddetli yağış nedeniyle su baskınları ve ulaşımda aksamalar yaşandı. Sarıyer’de bir beton fabrikasında mahsur kalan işçiler kepçeyle kurtarılırken Kağıthane’de Sadabad Camisi su altında kaldı.

İstanbul’da sağanağın bilançosu: Su baskınları, kapanan yollar, mahsur kalan işçiler

Fotoğraf: AA

15.10.2026 00:15 / Güncelleme: 09:58

Bosch’ta işçiler borç ve işten atılma korkusu gölgesinde: ‘Sıradaki ben miyim?’

Bosch'ta yayılan işten çıkarma söylentileri, işçiler arasında belirsizlik ve korku yaratıyor. İşçiler birbiriyle rekabete sürüklüyor. Gelecek kaygıları ve sorunlar ortakken korku ve yalnızlığı aşmanın tek yolu ortak talepler etrafında yan yana gelmek

Bosch’ta işçiler borç ve işten atılma korkusu gölgesinde: ‘Sıradaki ben miyim?’

Ekran görüntüsü BOSCH Global isimli Youtube kanalında yayınlanan tanıtım videosundan alınmştır.

15.10.2026 05:42

Kağıthane Deresi taştı, tarihi Sadabat Cami suyla doldu

İstanbul'da gece boyunca aralıklarla etkili olan sağanak yağışın ardından Kağıthane Deresi taştı. Tarihi Sadabat Camisi'nin içi ve bahçesi ile çevredeki yapılar sular altında kaldı.

Kağıthane Deresi taştı, tarihi Sadabat Cami suyla doldu

Fotoğraf: DHA

15.10.2026 10:51

Antep'te iş cinayeti: 16 yaşındaki çocuk çalışırken hayatını kaybetti

Gaziantep'te yem makinesinden elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Suriyeli Mustafa El Abbas, İSİG Meclisi verilerine göre bu yıl çalışırken ölen 68'inci çocuk oldu.

Antep'te iş cinayeti: 16 yaşındaki çocuk çalışırken hayatını kaybetti

Fotoğraf: ANKA

15.10.2026 00:30

Adana Emek ve Demokrasi Platformu: 'Halk TV’ye kayyım atanması siyasi müdahaledir'

Adana Emek ve Demokrasi Platformu, Halk TV’ye kayyım atanmasına karşı yaptığı basın açıklamasında, “Muhalif medyanın ortadan kaldırılmak istendiği bu süreçte Halk TV ile dayanışma içinde olacağız” dedi.

Adana Emek ve Demokrasi Platformu: “Halk TV’ye kayyım atanması siyasi müdahaledir”

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

15.10.2026 00:14

Bostandan arsaya, ormandan denize

Bostandan arsaya, ormandan madene, kıyıdan denize uzanan çizgide değişmeyen soru şu: Doğa kimin mülkiyetinde, kimin emeğiyle ve kimin için değere dönüşecek? Yağma kapısı kapanmadı. Yalnızca önündeki kaynak değişti.

Bostandan arsaya, ormandan denize

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!