Fon soruşturmasında 187,6 milyar liralık bloke: 214 kişi ve şirketin hesapları donduruldu
Fon soruşturmasında, üç fondan 100 milyon liranın üzerinde kazanç sağladığı belirlenen 141 kişi ile 73 şirketin hesaplarına bloke konuldu. Söz konusu kazancın toplam 187 milyar 653 milyon lira olduğu bildirildi.
Fotoğraf: ANKA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü fon soruşturmasında, üç fondan 100 milyon liranın üzerinde kazanç sağladığı belirlenen 141 kişi ile 73 şirketin hesaplarına bloke konuldu. Soruşturma dosyasına göre, söz konusu kişi ve şirketlerin üç fondan elde ettiği toplam kazanç 187 milyar 653 milyon lira olarak kayıtlara geçti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının fon şirketlerinin hesaplarına ilişkin incelemelerinde, üç fondan 100 milyon liranın üzerinde kazanç sağlayan kişi ve şirketler tespit edildi. Soruşturma dosyasındaki verilere göre, 141 gerçek kişi ile 73 şirketin üç fondan toplam 187 milyar 653 milyon lira kazanç elde ettiği belirlendi.
Başsavcılık, tespit edilen kişi ve şirketleri Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) bildirdi. TMSF’nin, listedeki kişi ve şirketlere kazançların iadesi konusunda resmi bildirimler yapmaya başladığı belirtildi.
Hesaplara bloke, yurtdışına çıkış yasağı
Soruşturma kapsamında, fonlardan yüksek kazançla çıkış yaptığı belirtilen 141 kişi ile 73 şirketin hesaplarına bloke konuldu. Haberde, kişi ve şirket sahipleri hakkında mahkeme kararıyla yurtdışına çıkış yasağı da getirildiği aktarıldı.
Şarkıcı Mustafa Sandal’ın eşi Melis Sütşurup Sandal’ın da soruşturma dosyasında adı geçti. Sandal’ın, Tera’nın TLY fonundan 2 milyar 355 milyon lira kazanç sağlayarak gerçek kişiler arasındaki kazanç sıralamasında ilk sırada yer aldığı öne sürüldü.
Haberde yer verilen bilgilere göre, Sandal’ın 2026 yılında fon hesaplarından yaptığı toplam çıkış 15 milyar 793 milyon lira oldu. 16 Eylül 2026 itibarıyla fon hesabında kalan tutarın ise 249 milyon 992 bin lira olduğu belirtildi.
MASAK banka hesaplarını inceliyor
Sabah gazetesinden Halit Turan’ın haberine göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı doğrultusunda, Melis Sütşurup Sandal’ın da aralarında bulunduğu ve fonlardan 100 milyon liranın üzerinde kazanç sağladığı belirtilen kişilerin banka hesaplarını incelemeye aldı.
Fon hesaplarından çıkarılan paraların hangi hesaplara aktarıldığının, hazırlanacak MASAK raporlarıyla ayrıntılı biçimde inceleneceği bildirildi. Bu incelemelerin ardından soruşturmanın genişletilmesi bekleniyor.
(Ekonomi Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et