Belçika'da kız çocuklarına yönelik cinsel tacize karşı kampanya
Plan International Belçika Direktörü Isabelle Verhaegen, ülkede her 10 kız çocuğundan 9'unun cinsel tacize maruz kaldığını belirterek, kız çocuklarının güvenliği için kampanya başlattıklarını açıkladı.
Fotoğraf: EmDee/Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0
Uluslararası çocuk hakları kuruluşu Plan International’ın Belçika Ulusal Direktörü Isabelle Verhaegen, kız çocuklarına yönelik cinsel taciz ve şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen kampanyanın sonuçlarını açıkladı.
Belçika’nın resmi haber ajansı Belga’ya konuşan Verhaegen, dün akşam Gent kentinde düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 900 kişinin katıldığını belirtti. İlk kez gerçekleştirilen “Her Walk” (Onun Yürüyüşü) etkinliği kapsamında 206 bin 988 avro bağış toplandığını bildirdi.
“Şiddeti normal kabul etmemeliyiz”
Verhaegen, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, sokakta taciz ve cinsel şiddete karşı güçlü bir mesaj verdiklerini söyledi. Belçika’da her 10 kız çocuğundan 9’unun cinsel tacize maruz kaldığını belirten Verhaegen, dünya genelinde kadınların yaklaşık üçte birinin yaşamları boyunca fiziksel veya cinsel şiddete uğradığını ifade etti.
Verhaegen, “Bunu asla normal kabul etmemeli ve kabullenmemeliyiz.” dedi.
Bağışlar kız çocuklarının güçlendirilmesi için kullanılacak
Kampanya kapsamında toplanan bağışların, dünya genelinde kız çocuklarını güçlendirmeyi ve özgürlüklerini kısıtlayan toplumsal normları değiştirmeyi amaçlayan projelerde kullanılacağı bildirildi.
Plan International, düzenlenen yürüyüş ve kampanyayla kız çocuklarının güvenliğine dikkat çekmeyi ve cinsel taciz ile şiddete karşı toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyor.
(Dış Haberler)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et