08.10.2026 09:45 / Güncelleme: 09:56

Rusya'da Yandex'in veri merkezinin faaliyetleri, hasar nedeniyle durduruldu

Rus teknoloji şirketi Yandex, ülkenin Ryazan bölgesindeki veri merkezinde meydana gelen hasar nedeniyle faaliyetlerin tamamen durdurulduğunu bildirdi.

Rusya'da Yandex'in veri merkezinin faaliyetleri, hasar nedeniyle durduruldu

Görsel: Amblem

Rus teknoloji şirketi Yandex'ten yapılan açıklamada, Ryazan bölgesine bağlı Sasovo kentindeki veri merkezinin altyapısının bir kısmının zarar gördüğü belirtildi.

Veri merkezindeki faaliyetlerin tamamen durdurulduğu aktarılan açıklamada, hasarın giderilmesi ve etkilenen hizmetlerin yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, durumun kontrol altında olduğu ve yaralanan kimsenin bulunmadığı belirtilerek, Yandex'in temel hizmetlerinin normal şekilde çalışmaya devam ettiği ancak bazı hizmetlere erişimde sorun yaşanabileceği ifade edildi.

Ukrayna'nın gece saatlerinde Rusya'nın çeşitli bölgelerine insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediği bildirilmiş, Sasovo kentinde de Yandex'in veri merkezinin bulunduğu sanayi tesisinin hedef alındığına ilişkin iddialar sosyal medyaya yansımıştı.

Yandex'in 2014'te faaliyete geçirdiği Sasovo veri merkezi, makine üreticisi Sasta şirketinin eski fabrika binalarının bir bölümünde bulunuyor.

(AA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
08.10.2026 06:30

Sıcak hava yerini gök gürültülü sağanağa bırakıyor: Meteoroloji yağış beklenen illeri açıkladı

Sıcaklıkların yükseldiği günlerin ardından birçok bölgede sağanak yağış etkili olacak. Meteoroloji, yağış beklenen illeri ve bölgelere göre hava durumunu açıkladı.

Sıcak hava yerini gök gürültülü sağanağa bırakıyor: Meteoroloji yağış beklenen illeri açıkladı

Fotoğraf: Pixabay

08.10.2026 00:05

Cemil Tugay, Saray ziyaretinin ardından AKP’de: Seçmenin oyu çöpe, trilyonlar iktidara

AKP, kayyım atamaları ve belediye başkanı transferleriyle 14,5 milyon seçmenin iradesini yok sayarak trilyonlarca liralık ekonomik kaynağı kontrolüne geçirdi. Son olarak İzmir’deki 3,5 milyon seçmenin oyları çöplüğe gitti.

Cemil Tugay, Saray ziyaretinin ardından AKP’de: Seçmenin oyu çöpe, trilyonlar iktidara

Fotoğraf: TCCB

07.10.2026 22:13 / Güncelleme: 22:34

Smart Solar'da 74 işçi işten çıkarıldı

Smart Solar işçilerinin talepleri için eyleme başlamasının ardından 71 işçi işten çıkarıldı. Aliağa Ülkü Ocakları tarafından Tes-İş’e üye olmaları yönünde mesajlar aldıklarını anlatan işçiler, yarın 13.00’da fabrika önüne dayanışmaya çağrısı yaptı.

Smart Solar'da 74 işçi işten çıkarıldı

Fotoğraf: Evrensel

08.10.2026 06:20

Eskişehir'de başından silahla vurulmuş halde hastaneye getirilen genç kurtarılamadı

Eskişehir'de başından silahla vurulmuş halde, yakınları tarafından hastaneye getirilen 31 yaşındaki Muhammed A. hayatını kaybetti.

Eskişehir'de başından silahla vurulmuş halde hastaneye getirilen genç kurtarılamadı

Fotoğraf: DHA

08.10.2026 09:03

ABD ordusuna İran'a yönelik olası saldırılar için hazırlık emri

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik yeni saldırıların zamanlamasını değerlendirdiği öne sürüldü. Pentagon'un CENTCOM'a olası saldırılar için hazırlıklarını tamamlama talimatı verdiği bildirildi.

ABD ordusuna İran'a yönelik olası saldırılar için hazırlık emri

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!