Galatasaray’ın efsanesi Prekazi’den isyan: 'Okan Buruk ekibi bunu nasıl göremiyor?'
Galatasaray’ın efsane futbolcularından Cevad Prekazi, “Ben İlkay Gündoğan’ın oynamamasına çok üzülüyorum. Benim için Avrupa'da şu anda böyle bir orta saha yok” dedi.
Galatasaray’ın efsane futbolcularından Cevad Prekazi, İstanbul’da katıldığı bir etkinlikte hem futbola hem de Galatasaray’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Galatasaray’ın mevcut kadrosunda kendisi gibi bir oyuncu olmadığını söyleyen Prekazi, “O zamanlar başka bir futbol oynanıyordu, o zaman futbol oynuyorduk. Şimdi bu futbol bana göre değil. Bugünün futbolu konsol oyunları gibi, ben zevk almıyorum. En son Dünya Kupası’nda 2-3 maç izledim hiç zevk alamadım. Fakat geçenlerde, Hollanda ve Almanya'yı izledim, bayağı zevk aldım ama teknik direktörleri kimler? Biri Xavi, diğeri Klopp. Sadece hücum ve 90 dakika boyunca buna devam ediyorlar. Heyecanı 90 dakikaya taşıyorlar, futbol işte budur. Futbolun nasıl olması gerektiğini umarım genç antrenörler izler ve görürler. Özellikle Almanya liginde görüyorsunuz, 5-4, 4-4, 4-3; her maçta farklı skorlar oluyor. Normal olan bu çünkü fazla gol olmayan yere taraftar da gelmez. Zevk alacaksın, inşallah futbol ruhunu hiç kaybetmez” dedi.
“Trabzonspor mağlubiyeti ağır geldi”
Okan Buruk’un Galatasaray’ına ve sezon başlangıcına dair değerlendirmelerde bulunan Prekazi, “Bakacağız, başlangıç iyiydi ama Trabzon mağlubiyeti ağır geldi” dedi.
Rakiplerinin Galatasaray’ın kötü gidişatını beklediğini söyleyen Prekazi, “Galatasaray'dan nefret ediyorlar. Nefretle hiçbir şey olmaz, sen kendini göstereceksin. Ne olursa olsun Fenerbahçe de, Beşiktaş da, Trabzonspor da. Yıllar önce de söyledim ve şimdi de tekrar ediyorum, Galatasaray bunların üstündedir” ifadelerinde bulundu.
“İlkay'ın oynamamasına üzülüyorum”
İlkay Gündoğan için futbolun doktoru tanımını yapan Prekazi, “Ben İlkay Gündoğan’ın oynamamasına çok üzülüyorum. Benim için Avrupa'da şu anda böyle bir orta saha yok. Benim için futbolun doktoru bir oyuncu. Teknik ekip ve Okan Buruk'un etrafındakiler nasıl göremiyorlar bunu. Bence yanlış, ama takım Okan hocanın takımı” diye konuştu.
(DHA)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et