06.10.2026 13:36 / Güncelleme: 14:06

SPK ve Abdulkadir Selvi'den çelişkili fon açıklamaları: Birbirlerini yalanladılar

SPK, Abdülkadir Selvi'nin uyarıları dikkate almadığı açıklamasına verdiği cevapta 2026 yılında Borsa İstanbul'daki işlemlerle ilgili 174 suç duyurusunda bulunulduğunu, 96'sının ise fonlarla ilgili olduğunu açıkladı.

SPK ve Abdulkadir Selvi'den çelişkili fon açıklamaları: Birbirlerini yalanladılar

Fotoğraf: ANKA

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İstanbul Borsası tarafından şüpheli fonlarla ilgili yapılan uyarıların dikkate alınmadığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Kurulumuz, Borsa İstanbul tarafından gelen tüm bildirimleri titizlikle değerlendirmekte, gerekli denetim ve gözetim işlemlerini yerine getirmektedir. Öte yandan Kurulumuz gözetim ve denetim çalışmalarında Borsa İstanbul tarafından elektronik posta yoluyla iletilen bilgi notlarını dahi dikkate almakta ve ilgililer hakkında gerekli yaptırımları uygulamaktadır.

Kurulumuz, denetimleri neticesinde gerçek ve tüzel kişilere 2025 yılında toplam 2 milyar 741 milyon TL ve 2026 yılının ilk 9 ayında 948 milyon TL idari para cezası uygulamıştır.

2025 yılında 152 kişiye, 2026 yılı başından bu yana 174 kişiye suç duyurusunda bulunulmuştur. 2026 yılında yapılan suç duyurularının 96’sı fonlarla ilgili işlemler nedeniyledir" denildi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında; Borsa İstanbul tarafından soruşturmayı yürüten birimlere gönderilen raporda şüpheli fonlarla ilgili olarak 2025 yılından bu yana 130 kez uyarıda bulunulduğu ancak SPK'nın bu uyarıları dikkate almadığını iddia etmişti.

(DHA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
06.10.2026 12:35 / Güncelleme: 12:54

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki muhtemel rakipleri belli oldu

ABD ve Kanada’nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2027 Kadınlar Voleybol Dünya Kupası’na katılacak 32 ülke belli oldu. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın grup aşamasındaki rakipleri kura çekimiyle belirlenecek.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki muhtemel rakipleri belli oldu

Fotoğraf: Türkiye Voleybol Federasyonu

06.10.2026 05:50

Eyüpsultan Belediyesi soruşturmasında Başkan Mithat Bülent Özmen dahil 13 kişi tutuklandı

Eyüpsultan Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen'in de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı. 4 kişi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Eyüpsultan Belediyesi soruşturmasında Başkan Mithat Bülent Özmen dahil 13 kişi tutuklandı

Fotoğraf: ANKA

06.10.2026 12:34

Bayhan, tutuklu öğrenci Taceddin Erol Şahin’in durumunu Meclis gündemine taşıdı: 'Yaşam ve sağlık hakkı için derhal adım atılmalı'

EMEP'li İskender Bayhan, öğrenci Taceddin Erol Şahin’in tutuklanması, cezaevinde maruz kaldığı tecrit ve kamera uygulamaları ile bir hata sürdürdüğü açlık grevini Meclis gündemine taşıyarak; “Yaşam ve sağlık hakkı için derhal adım atılmalı” dedi.

Bayhan, tutuklu öğrenci Taceddin Erol Şahin’in durumunu Meclis gündemine taşıdı: “Yaşam ve sağlık hakkı için derhal adım atılmalı”

Fotoğraf: EMEP

06.10.2026 05:42

Mersin'de inşaatta iş cinayeti: İskeleden düşen göçmen kardeşlerden biri hayatını kaybetti

Mersin'in Tarsus ilçesinde 5 katlı bina inşaatında sıva yaptıkları sırada iskeleden düşen göçmen işçi kardeşlerden Serdar Hamad hayatını kaybetti, ağabeyi Delil Hamad yaralandı.

Mersin'de inşaatta iş cinayeti: İskeleden düşen göçmen kardeşlerden biri hayatını kaybetti

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
06.10.2026 09:58

Merz: 'Moskova bizi test ediyor'

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Rusya’nın yalnızca Ukrayna’da değil, Avrupa ülkelerinde de “hibrit saldırılar ve propaganda” yoluyla etkisini artırdığını savundu. Merz, Ukrayna’ya desteğin süreceğini söyledi.

Merz: “Moskova bizi test ediyor”

Fotoğraf: Christian Plambeck/DGB

06.10.2026 11:54

Dünyanın en ağır böceği wetapunga yok olmanın eşiğinden dönüyor

Bir fare kadar ağırlaşabilen Yeni Zelanda'ya özgü wetapunga böceğinin nüfusu, yıllarca süren düşüşün ardından yeniden artmaya başladı.

Dünyanın en ağır böceği wetapunga yok olmanın eşiğinden dönüyor

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!