04.10.2026 20:41 / Güncelleme: 05.10.2026 11:26

Başak Demirtaş: Umuyorum ki Selahattin en yakın zamanda aramızda olacak

Diyarbakır 10. Kitap Fuarı’nda Selahattin Demirtaş’ın kitaplarını imzalayan Başak Demirtaş, " Umuyorum ki en yakın zamanda o da aramızda olacak. Bu, onsuz geçireceğimiz son imza günü olacak" dedi.

Başak Demirtaş: Umuyorum ki Selahattin en yakın zamanda aramızda olacak

Başak Demirtaş | Fotoğraf: MA

Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Diyarbakır 10. Kitap Fuarı’nın son gününde, eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş’ın imza programı yoğun ilgi gördü.

“Selahattin’in en büyük özlemi barıştı”

Programda konuşan Başak Demirtaş, “İsterdim ki bugün Selahattin de sizlerle, sevenleriyle, okurlarıyla buluşsun. O da bugün burada olsun. Ama umuyorum ki en yakın zamanda o da aramızda olacak. Bu, onsuz geçireceğimiz son imza günü olacak. Selahattin’in sizlere çok selamları vardı, onu iletmiş olayım. Evet, Selahattin bugün burada değil ama kitapları burada, sevenleri burada, özlemi, sesi, düşünceleri burada” dedi.

Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde bulunduğu süre boyunca çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başak Demirtaş, şöyle devam etti:

“Selahattin, 10 yıllık haksız tutukluluk süresince hiç boş durmadı. Sürekli çalıştı, üretti, kitaplar yazdı. Düşüncelerini, sesini bize kitaplarla ulaştırdı. Bu hem ona iyi geldi hem bizlere iyi geldi. Selahattin’in en büyük özlemi barıştı. O hem dışarıda hem içeride barış için çok çalıştı. Ve ben umuyorum ki Türkiye halkları onurlu bir barışa, kalıcı bir barışa kavuşacak. Ve o gün geldiğinde Selahattin de aramızda olacak ve kendi kitaplarını kendi elleriyle imzalayacak. Tıpkı bugün olduğu gibi, o gün de onun yanında hep birlikte olacağız.”

(Politika Servisi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
05.10.2026 06:16

Meteoroloji uyardı: 3 ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Yurdun birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, Malatya, Elâzığ ve Adıyaman'da sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Meteoroloji uyardı: 3 ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Fotoğraf: Esra Bilgin/AA

05.10.2026 11:27

Muammer Karaca Tiyatrosu’nda 97 etkinlik 'Tiyatro Bayramı'

Muammer Karaca Tiyatrosu, restorasyonun ardından 14 yıl sonra yeniden seyirciyle buluşuyor. Açılışa özel düzenlenen “Muammer Karaca Tiyatro Bayramı” kapsamında ekim ayı sonuna kadar 97 etkinlik gerçekleştirilecek.

Muammer Karaca Tiyatrosu’nda 97 etkinlik “Tiyatro Bayramı”

Fotoğraf: Gençer Yurttaş

05.10.2026 10:08 / Güncelleme: 10:23

Brezilya’da ilk tur Bolsonaro’nun oğlunun: Lula ile ikinci turda karşı karşıya

Brezilya’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Flávio Bolsonaro yüzde 47,03 oyla Lula da Silva’nın önünde yer aldı. Yüzde 45,16’da kalan Lula ile Bolsonaro’nun oğlu 25 Ekim’de ikinci turda yarışacak.

Brezilya’da ilk tur Bolsonaro’nun oğlunun: Lula ile ikinci turda karşı karşıya

Fotoğraf: ANKA

05.10.2026 07:50 / Güncelleme: 07:57

Bursa'da fabrikada iş kazası: Çatıdan 4 metre yükseklikten düşen genç işçi ağır yaralandı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir fabrikada elektrik arızasını gidermek için çatıya çıkan 28 yaşındaki Yıldıray Denizci, yaklaşık 4 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı.

Bursa'da fabrikada iş kazası: Çatıdan 4 metre yükseklikten düşen genç işçi ağır yaralandı

Fotoğraf: Yıldıray Denizci'nin kişisel arşivi

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)
05.10.2026 08:48 / Güncelleme: 08:57

Sansür baskısı büyüyor: İfade Özgürlüğü Derneği dahil 88 hesaba erişim engeli

İfade Özgürlüğü Derneği, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, gazeteciler, akademisyenler ve farklı meslek gruplarından isimlerin de aralarında bulunduğu en az 88 X hesabına erişim engeli getirildi.

Sansür baskısı büyüyor: İfade Özgürlüğü Derneği dahil 88 hesaba erişim engeli
05.10.2026 00:15 / Güncelleme: 10:41

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Evrensel'e konuştu: İlk gelişlerin kışa kalmadan başlamasını bekliyoruz

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan uzayan silahsızlanma takvimini, Selahattin Demirtaş’ın eleştirel notlarını nasıl değerlendirdiklerini, iktidarın yeni anayasa arayışına karşı tutumlarını, muhalefete dönük baskıları gazetemize değerlendirdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Evrensel'e konuştu: İlk gelişlerin kışa kalmadan başlamasını bekliyoruz

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!