Fon soruşturmasında yeni isim: Erdoğan'ın eski danışmanı Ertan Aydın da dosyaya dahil edildi
Sermaye piyasalarındaki fon soruşturması kapsamında AKP’nin eski milletvekili ve Erdoğan’ın eski danışmanı Prof. Dr. Ertan Aydın’ın da şüpheli olarak dosyaya dahil edildiği belirtildi.
Fotoğraf: Ertan Aydın
Sermaye piyasalarında bazı fonlarda ortaya çıkan kriz sonrası başlatılan tasfiye ve soruşturma sürecinde yeni bir isim gündeme geldi.
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında AKP’nin eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ertan Aydın’ın da soruşturma kapsamında şüpheli olduğunu yazdı. Aydın’ın hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu bilgisi daha önce de gündeme gelmişti.
Aydın, AKP’nin 2023 seçim kampanyasının koordinasyonunda görev alan isimlerden biriydi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da 2022’de seçim kampanyasının Aydın koordinasyonunda oluşturulan ekip tarafından yürütüleceğini açıklamıştı.
Erdoğan’ın danışmanlığını yaptı
Aydın’ın iktidar çevreleriyle ilişkisi uzun yıllara uzanıyor.
Saymaz’ın aktardığına göre Aydın, 2012’de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi işlerden sorumlu danışmanı oldu. Erdoğan’ın 2014’te cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından da danışmanlık görevini sürdürdü.
2015’te AKP’den milletvekili seçilen Aydın, sonraki yıllarda partinin seçim çalışmalarında görev aldı.
Tera yönetiminde yaklaşık dört ay
Soruşturma açısından Aydın’ın Tera ile ilişkisi ise 2025 yılına uzanıyor.
Saymaz’ın aktardığı bilgilere göre Aydın, 2025’te Tera’nın bağımsız yönetim kurulu üyeliğine getirildi ve 23 Haziran 2025’te görevinden ayrıldı. Güncel haberlerde de Aydın’ın Tera yönetim kurulunda yaklaşık dört ay görev yaptığı belirtiliyor.
Aydın, Saymaz’a yaptığı açıklamada yönetim kurulu görevini arkadaşlarının tavsiyesi üzerine kabul ettiğini, bazı sorunlar gördükten sonra bunları “büyükleriyle istişare ettiğini” ve ardından şirketten ayrıldığını söyledi.
‘Fonlardan haberim yoktu’ savunması
Aydın, soruşturma kapsamında kendisine uygulanan yurt dışına çıkış yasağını doğrularken, henüz ifadeye çağrılmadığını belirtti.
Soruşturmaya Tera’nın yönetim kurulunda görev yaptığı için dahil edildiğini savunan Aydın, görev süresi boyunca herhangi bir evraka imza atmadığını öne sürdü.
Aydın ayrıca soruşturmanın odağındaki kapalı fonlardan haberdar olmadığını, söz konusu fonların kendisinin şirketten ayrılmasının ardından halka açıldığını savundu.
Tera’nın bazı fonlarına küçük miktarlarda yatırım yaptığını söyleyen Aydın, spekülatif fonlarda yer almadığını ifade etti.
Dosyada siyasi bağlantılar dikkat çekiyor
Fon soruşturmasında Aydın’ın yanı sıra AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da şüpheli olarak yer aldığı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin ise ortağı olduğu dört şirkete ait paranın Tera’nın TP2 fonunda kaldığını açıklayarak şikayetçi olduğu Saymaz’ın yazısında aktarıldı.
Aydın’ın dosyaya dahil edilmesiyle birlikte soruşturmanın sermaye piyasalarındaki işlemlerin yanı sıra iktidar çevreleriyle bağlantılı isimlerin Tera ve fonlarla ilişkilerini de gündeme taşıdığı görülüyor.
(Politika Servisi)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et