01.10.2026 10:20 / Güncelleme: 10:30

Tanrıkulu'dan Mersin operasyonu tepkisi: Amaç fon vurgununu gölgelemek

Yeni Parti Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mersin Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonun “AKP’nin bütün yapılarıyla bulaştığı fon vurgununu gölgelemek” amacı taşıdığını savundu.

Tanrıkulu'dan Mersin operasyonu tepkisi: Amaç fon vurgununu gölgelemek

Fotoğraf: ANKA

Yeni Parti Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, operasyonun ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iktidarı hedef aldı.

Tanrıkulu, “Amaç; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bütün yapılarıyla bulaştığı fon vurgununu gölgelemek” ifadelerini kullandı. Operasyonu “Türkiye’de çok partili seçimli yerel demokrasinin sonu” olarak nitelendiren Tanrıkulu, açıklamasının devamında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Yenişehir ve Mezitli belediye başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Fon soruşturması da gündemde

Tanrıkulu’nun açıklamasında atıf yaptığı fon soruşturması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Soruşturma kapsamında daha önce bazı şüphelilerin mal varlıkları ve para hareketleri hakkında tedbir kararları alınmış, aralarında AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı’nın da bulunduğu bazı isimler daha sonra tedbir listesinden çıkarılmıştı.

Fon soruşturmasıyla ilgili siyasi tartışmalar son günlerde de sürerken, Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre 29 Eylül’de yaptığı açıklamada soruşturmada bakanlar, bakan yardımcıları ve milletvekillerinin de bulunduğunu ileri sürmüştü. Bu iddiaların hukuki süreçte nasıl değerlendirileceği ise soruşturmanın ilerleyen aşamalarında netleşecek.

59 kişi gözaltında

Mersin’deki operasyon kapsamında gözaltına alınan 59 kişi arasında üç belediye başkanının yanı sıra belediyelerde görev yapan bazı yöneticilerin de bulunduğu bildirildi. Operasyon sırasında belediye binalarında aramalar gerçekleştirilirken, soruşturmaya ilişkin işlemlerin sürdüğü aktarıldı.

Soruşturmanın konusu olan ihale ve doğrudan temin işlemlerindeki “kamu zararı” iddiasının yanı sıra gözaltına alınan isimler hakkındaki suçlamaların adli süreç sonunda netleşmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir ve Mezitli belediyelerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in de aralarında bulunduğu 59 kişi gözaltına alındı. Seçer’in evinde ve belediye binalarında da arama yapıldığı bildirildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın ihale ve doğrudan temin işlemlerine ilişkin olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesinde 13 ihale ile 63 doğrudan temin alımında toplam 330 milyon 945 bin liralık kamu zararı tespit edildiği ileri sürüldü. Söz konusu rakam, soruşturma kapsamında yapılan tespit olarak aktarılırken adli süreç devam ediyor.

(Politika Servisi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
01.10.2026 08:25 / Güncelleme: 08:48

SPK'den tasfiye edilen fonların yatırımcılarına ara ödeme kararı

SPK, Tera, Pusula, Atlas ve Hedef Portföy tarafından kurulan ve tasfiye sürecindeki fonların yatırımcılarına nihai tasfiye beklenmeden ara ödeme yapılmasına karar verdi. Ödemeler 1 milyon liraya kadar olacak.

SPK'den tasfiye edilen fonların yatırımcılarına ara ödeme kararı

Fotoğraf: ANKA

01.10.2026 00:15 / Güncelleme: 07:23

Maltepe Belediyesi işçileri TİS sürecinde: Ücretler hayat pahalılığı karşısında eriyor

DİSK/Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi Maltepe Belediyesi işçilerinin TİS görüşmelerinde mali maddelere geçildi. Belediyenin yüzde 10’luk zam teklifine tepki gösteren işçiler; insanca yaşayacak ücret ve iş güvencesi talep ediyor.

Maltepe Belediyesi işçileri TİS sürecinde: Ücretler hayat pahalılığı karşısında eriyor

Fotoğraf: Evrensel

01.10.2026 02:06

Trump, Powell'ın Fed Yönetim Kurulu'ndan istifa etmesi gerektiğini savundu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eski başkanı Jerome Powell'ın Fed binaları yenileme projesindeki maliyet aşımı nedeniyle Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmeye zorlanması gerektiğini bildirdi.

Trump, Powell'ın Fed Yönetim Kurulu'ndan istifa etmesi gerektiğini savundu

Fotoğraf: Federalreserve/Wikimedia Commons Public domain

01.10.2026 08:50

Fon soruşturmasında yeni gelişme: Tera yöneticileri Erdin Özel ile Emir Münir Sarpyener tutuklandı

Fon soruşturması kapsamında dün adliyeye sevk edilen Tera Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Erdin Özel ve Tera Portföy CEO'su Emir Münir Sarpyener tutuklandı. Son kararlarla soruşturmada tutuklu sayısı 58’e yükseldi.

Fon soruşturmasında yeni gelişme: Tera yöneticileri Erdin Özel ile Emir Münir Sarpyener tutuklandı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!