30.09.2026 12:29 / Güncelleme: 14:16

Dubai-Tel Aviv seferinde kaçırılma alarmı: Yardımcı pilot Flydubai uçağını düşürmeye çalıştı iddiası

Dubai-Tel Aviv seferini yapan yolcu uçağında yardımcı pilotun kaptanı bıçaklayarak uçağı düşürmeye çalıştığı öne sürüldü. Kaçırılma sinyali verilen uçak, Suudi Arabistan'a acil iniş yaptı.

Dubai-Tel Aviv seferinde kaçırılma alarmı: Yardımcı pilot Flydubai uçağını düşürmeye çalıştı iddiası

Fotoğraf: Shaahy/Pexels

Dubai'den Tel Aviv'e gitmek üzere havalanan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait Flydubai yolcu uçağında, havada uçak kaçırma sinyali verilmesi ve kokpitte yaşanan şiddet olayının ardından acil durum yaşandı. Suudi Arabistan'ın Tabuk Havalimanına zorunlu iniş yapan uçakta, Ummanlı yardımcı pilotun kaptan pilotu bıçaklayarak kontrolü ele geçirmeye çalıştığı iddia edildi.

Ürdün hava sahası üzerinde seyrettiği sırada uçaktan önce genel acil durumu ifade eden "7700" kodu, kısa bir süre sonra ise uçak kaçırılmasını simgeleyen "7500" kodu yayımlandı. İhbarın hemen ardından İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları önleme yapmak üzere havalandı.

İçinde yaklaşık 100 İsraillinin bulunduğu BAE uçağı, Ürdün semalarında bir süre tur attıktan sonra Suudi Arabistan yönüne sevk edildi ve Tabuk Havalimanına acil iniş yaptı.

İsrail basını: Kokpitte pilotlar arasında bıçaklı kavga çıktı

İsrail merkezli Kanal 12 ve güvenlik kaynaklarına dayandırılan bilgilere göre kriz, kokpitte pilotlar arasında başlayan bir kavgadan kaynaklandı. İddiaya göre Ummanlı yardımcı pilot, BAE vatandaşı olan kaptan pilotu bıçaklayarak uçağı düşürme girişiminde bulundu.

Olay anına ilişkin servis edilen ilk fotoğraflarda, yaşanan arbedenin ardından bir yolcunun gömleğinde kan lekeleri olduğu görüldü.

Uçaktaki olası bir felaketi ise tesadüfen yolcu konumunda bulunan sivil giyimli ikinci bir pilot ekibinin önlediği bildirildi. Müfettişler, yedek pilot ekibinin saldırgan yardımcı pilota müdahale ederek uçağın kontrolünü yeniden sağladığını aktardı.

"Ciddi bir felaket önlendi"

Olayın ardından İsrailli üst düzey bir yetkili, Kanal 12'ye yaptığı açıklamada, uçakta son anda "en ciddi felaketin önüne geçildiğini" ifade etti. İsrailli yetkili, "Uçakta müdahale eden yedek pilotlar olmasaydı, bu olay 11 Eylül 2001 saldırıları ya da 1976 Entebbe rehine krizi gibi tarihi bir facia ile sonuçlanabilirdi" ifadelerini kullandı.

İsrailli yetkililer, olayın terör bağlantılı bir girişim olduğunu öne sürerek soruşturma başlattı.

Öte yandan Tabuk Havalimanında mahsur kalan yolcuların Tel Aviv'e getirilmesi amacıyla İsrail'den yeni bir uçak gönderildiği bildirildi. Ancak Suudi Arabistan'daki yolcuların nakil işlemlerine dair belirsizlik ve teknik süreç henüz tamamlanmış değil.

(Dış Haberler)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.09.2026 06:37

Sıcaklıklar düştü, kış havası geldi: Meteoroloji'den 3 bölgeye fırtına ve sağanak uyarısı

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına gerilerken Meteoroloji'den fırtına ve sağanak uyarısı geldi. Marmara, Ege kıyıları ve Doğu Karadeniz'de fırtına beklenirken Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış etkili olacak.

Sıcaklıklar düştü, kış havası geldi: Meteoroloji'den 3 bölgeye fırtına ve sağanak uyarısı

Fotoğraf: Ravi Sharma/Pexels

30.09.2026 10:50

Meclis açılışı öncesi Barış Vakfından çağrı: 'Yeni yasama yılı barış yılı ilan edilmeli'

Meclis açılışı öncesi Barış Vakfından TBMM'ye 'süreç' çağrısı geldi. Yeni yasama yılının 'barış yılı' ilan edilmesi istenen çağrı metninde, İzleme Komisyonu kurulması ve 2027 bütçesinin barışa uygun hazırlanması talep edildi.

Meclis açılışı öncesi Barış Vakfından çağrı: 'Yeni yasama yılı barış yılı ilan edilmeli'

Fotoğraf: DHA

30.09.2026 11:20 / Güncelleme: 14:06

DDK Başkanı Salih Tanrıkulu, Borsa İstanbul'daki görevlerinden ayrıldı

Fon vurgununun araştırılması için DDK'nin görevlendirilmesinin ardından Kurul Başkanı Salih Tanrıkulu, Borsa İstanbul'daki tüm görevlerinden ayrıldı.

DDK Başkanı Salih Tanrıkulu, Borsa İstanbul'daki görevlerinden ayrıldı
30.09.2026 13:41

California'da Ramazan ve Kurban Bayramı resmi tatil oldu

ABD'nin California eyaletinde Ramazan ve Kurban bayramları eyalet genelinde resmi tatil olarak kabul edildi. Yeni düzenleme, kamu çalışanları ve öğrencilerin dini bayramlarda izin kullanabilmesine olanak sağlayacak.

California'da Ramazan ve Kurban Bayramı resmi tatil oldu

Fotoğraf: Stephen Leonardi/Pexels

30.09.2026 12:14

Tennessee eyaletinde 200 yıl sonra ilk kadın infazı: Christa Gail Pike idam edilecek

1995 yılında işlenen cinayet nedeniyle ölüm cezasına çarptırılan Christa Gail Pike'ın son af ve erteleme talepleri reddedildi. İnfaz gerçekleşirse Pike, eyalette yaklaşık iki asırdır idam edilen ilk kadın olacak.

Tennessee eyaletinde 200 yıl sonra ilk kadın infazı: Christa Gail Pike idam edilecek

Temsili görsel | Fotoğraf: Ron Lach/Pexels

30.09.2026 13:40

Maltepe'de rezidansta iş cinayeti: Cam temizleyen işçi 24'üncü kattan düşerek yaşamını yitirdi

İstanbul Maltepe'deki Lamer Dragos rezidansında cam temizliği yapan Umut Çal, 24'üncü kattan düşerek hayatını kaybetti.

Maltepe'de rezidansta iş cinayeti: Cam temizleyen işçi 24'üncü kattan düşerek yaşamını yitirdi

Fotoğraf: Umut Çal'ın kişisel arşivi

İçerik yükleniyor...

(İşçi Sendika Servisi)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!