DDK Başkanı Salih Tanrıkulu, Borsa İstanbul'daki görevlerinden ayrıldı
Fon vurgununun araştırılması için DDK'nin görevlendirilmesinin ardından Kurul Başkanı Salih Tanrıkulu, Borsa İstanbul'daki tüm görevlerinden ayrıldı.
Fon vurgununun araştırması için Devlet Denetleme Kurulu’nu devreye sokulmasının ardından, DDK Başkanı Salih Tanrıkulu Borsa İstanbul Yönetim Kurulu’ndaki tüm görevlerinden ayrıldı.
Fon skandallarına yönelik incelemelerde Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) da yetkilendirilmesi, dikkat çekici bir gelişmeye yol açtı. Kurulun başında bulunan Salih Tanrıkulu, Borsa İstanbul bünyesindeki aktif görevlerini bıraktı.
Resmi internet sitesinden ismi silindi
Borsa İstanbul kayıtlarına göre 2 Kasım 2023’ten bu yana "Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili" sıfatıyla görev yapan Tanrıkulu’nun adı, 29 Eylül gecesi güncellenen kurumsal siteden tamamen kaldırıldı.
Erişah Arıcan başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde artık Tanrıkulu yer almazken, kurulda Hakkı Susmaz, Burhanettin Duran, Peter Jurdjevic, Işınsu Kestelli, Cem Demiroğlu, Tevfik Eraslan ve Korkmaz Ergun’un isimleri sıralandı.
Denetim Komitesi Başkanlığı da sona erdi
Yönetim kurulu üyeliğindeki değişikliğin yanı sıra daha önce Borsa İstanbul Denetim Komitesi Başkanlığı sorumluluğunu da yürüten Tanrıkulu’nun unvanı bu birimden de düşürüldü. Güncellenen listede denetim komitesi üyeleri olarak yalnızca Tevfik Eraslan ve Cem Demiroğlu yer aldı.
DDK’nın fon sürecine dair yürüteceği denetimlerin hemen öncesinde gerçekleşen bu ayrılık, olası çıkar çatışmalarının önüne geçilmesi yönünde atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.
(Haber Merkezi)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et