30.09.2026 11:38

Güllü’nün ölümü davası başlıyor: Kızı ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanacak

“Güllü” adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut’un Yalova’daki evinin penceresinden düşerek ölmesine ilişkin davanın ilk duruşması 1 Ekim’de görülecek. Kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

Güllü’nün ölümü davası başlıyor: Kızı ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanacak

Güllü 

“Güllü” adıyla tanınan şarkıcı Gül Tut’un 26 Eylül 2025’te Yalova’nın Çınarcık ilçesinde hayatını kaybetmesine ilişkin davada yargılama başlıyor.

Tut’un 6 katlı binadaki evinin penceresinden düşerek yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan soruşturma yaklaşık 11 ay sonra tamamlandı. Hazırlanan iddianame Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 1 Ekim’de yapılacak.

Tutuklu bulunan kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında “tasarlayarak yakın akrabayı öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, olay sırasında odada bulunan Sultan Nur Ulu hakkında “yalan tanıklık” suçundan 2 ila 4 yıl arasında hapis talep ediliyor.

Savcılık: Ölüm kaza değil

İddianamede Gül Tut’un, kızı Tuğyan’a ait odanın penceresinden yaklaşık 18 metre yükseklikten düştüğü ve ağır yaralanmalar sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Toksikoloji incelemesinde Gül Tut’un kanında 3,53 promil alkol tespit edildiği, kullandığı ilaçların toksik seviyede olmadığı ve zehirlenmeye ilişkin tıbbi bulgu bulunmadığı kaydedildi.

Savcılık, olayın kaza sonucu gerçekleşmediği ve Gülter’in annesini pencereden ittiği yönünde değerlendirmede bulundu. Ancak dosyadaki Adli Tıp Kurumu değerlendirmesinde, yüksekten düşmenin intihar, kaza ya da başka bir kişinin etkisiyle gerçekleşip gerçekleşmediğinin yalnızca tıbbi incelemeyle ayırt edilemeyeceği belirtildi.

Ses kayıtları ve tanık anlatımları

İddianamede olay anına ilişkin kamera ve ses kayıtları ile bilirkişi incelemelerine de yer verildi. İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan incelemede, düşmeden hemen önce genç bir kadın sesi tarafından “Hadi görüşürüz” denildiği değerlendirmesi aktarıldı.

Savcılık bu sözün Tuğyan Ülkem Gülter tarafından söylendiği kanaatine vardı ve ardından Gülter’in annesini pencereden aşağı ittiğini öne sürdü.

Olay sırasında odada bulunan Sultan Nur Ulu’nun ifadelerinin de soruşturma boyunca değiştiği belirtildi. Ulu’nun daha sonraki ifadesinde Gülter’in annesini kalçasının altından tuttuğunu ve pencereden aşağı attığını gördüğünü söylediği aktarıldı.

Mesajlar da iddianamede

Savcılık, Gülter’in olaydan önce annesinin ölmesini istediğini gösterdiğini ileri sürdüğü mesajlara ve tanık anlatımlarına da iddianamede yer verdi.

Bazı tanıklar, Gülter’in kendilerine annesini bir gün camdan atarak öldüreceğini söylediğini öne sürdü. İddianamede ayrıca Gülter’in eski erkek arkadaşı K.E.’ye gönderdiği bazı mesajlar, savcılık tarafından olay öncesindeki hazırlık sürecine ilişkin deliller arasında değerlendirildi.

Gülter’in olay sonrasında telefonunu değiştirdiği, bazı mesajların silinmesini istediği ve Sultan Nur Ulu’nun gerçekleri anlatmaması için baskı yaptığı da iddianamede yer alan diğer iddialar arasında.

Yargılama başlayacak

Savcılık; mesaj kayıtları, tanık ifadeleri, ses kayıtları ve bilirkişi raporlarını birlikte değerlendirerek Gülter’in annesini tasarlayarak öldürdüğü sonucuna vardı.

Gülter’in ağırlaştırılmış müebbet, Ulu’nun ise yalan tanıklık suçundan hapisle cezalandırılması talep edildi.

Davanın ilk duruşması 1 Ekim Perşembe günü Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

(Haber Merkezi)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
30.09.2026 10:45 / Güncelleme: 10:51

EuroLeague’de ikinci hafta heyecanı: Maccabi Tel Aviv - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Beşiktaş, EuroLeague’in ikinci haftasında bugün Maccabi Tel Aviv ile karşılaşacak. Belgrad’da oynanacak mücadele TSİ 21.05’te başlayacak.

EuroLeague’de ikinci hafta heyecanı: Maccabi Tel Aviv - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fotoğraf: AA

30.09.2026 00:38 / Güncelleme: 00:41

ABD Kongresi sent kararı: 230 yılın ardından üretimine son verilecek

ABD Kongresi, sent üretiminin sona ermesini öngören tasarıyı onayladı. Tasarının ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanması halinde 230 yılı aşkın sürenin ardından sent üretimine resmen son verilecek.

ABD Kongresi sent kararı: 230 yılın ardından üretimine son verilecek

Fotoğraf: AA

30.09.2026 09:04

Artvin'de 30 yıldır kayıp kadının kemikleri bulundu: Evli olduğu erkek öldürüp 20 yıl ormanda yaşamış

Artvin'in Şavşat ilçesinde 30 yıldır kendisinden haber alınamayan Nigar Bilgin'in evli olduğu erkek Z.B. tarafından katledildiği ortaya çıktı.

Artvin'de 30 yıldır kayıp kadının kemikleri bulundu: Evli olduğu erkek öldürüp 20 yıl ormanda yaşamış

Fotoğraf: DHA

30.09.2026 09:05 / Güncelleme: 10:08

PFDK kararını açıkladı: Okan Buruk'un cezası belli oldu

PFDK, Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a 1 maç ve 100 bin TL para cezası verdi. Aynı karşılaşmada kırmızı kart gören Lesley Ugochukwu ise 2 maçtan men edildi.

PFDK kararını açıkladı: Okan Buruk'un cezası belli oldu

Fotoğraf: AA

30.09.2026 00:20 / Güncelleme: 02:05

İşçiye 'zarardayız' deyip borsaya 79 milyon yatırdılar: İşçilerin zammını ödemedi, borsada kendi hisselerini aldı

İşçiye "krizdeyiz" diyerek yüzde 19,76'lık zammı vermeyen Smart Solar yönetimi, eylül ayında borsadaki düşüşler ile birlikte hisse toplamak için 79,1 milyon TL harcadı. Bu tutar, işçilerin 6 aylık zam maliyetinin 1,92 katına denk geliyor.

İşçiye "zarardayız" deyip borsaya 79 milyon yatırdılar: İşçilerin zammını ödemedi, borsada kendi hisselerini aldı
30.09.2026 05:41

Küçükçekmece'de okul yolunda ihmal: Elektrik akımına kapılan köpek öldü, onu kurtarmak isteyen kişi yaralandı

Küçükçekmece'de yürüyüş yaptığı sırada elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapılan köpek öldü, onu gezdiren Can Demir yaralandı. Okul yolundaki tehlikeye tepki gösteren Demir, "İlgili firmayı aradık, 3 saat oldu hâlâ müdahale edilmedi" dedi.

Küçükçekmece'de okul yolunda ihmal: Elektrik akımına kapılan köpek öldü, onu kurtarmak isteyen kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!