29.09.2026 08:47

Ankara merkezli 7 ilde dolandırıcılık operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Ankara merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, TOKİ’ye ait arsayı kooperatif mülkü gibi göstererek sahte belgelerle 20 kişiye sattığı belirlenen 15 şüpheliden 7’si tutuklandı.

Ankara merkezli 7 ilde dolandırıcılık operasyonu: 7 kişi tutuklandı

Fotoğraf: DHA

 

Ankara — Ankara merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda, TOKİ arsasını kooperatif mülkü gibi göstererek 20 kişiyi yaklaşık 95 milyon TL dolandırdığı belirlenen ve gözaltına alınan 15 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarına yönelik yürütülen çalışmalarda; Ankara merkezli İstanbul, Zonguldak, Bursa, Denizli, Kütahya ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde gerçekleştirilen aramalarda çok sayıda kişiye ait satış belgesi, ödeme dekontu ve sahte belge ele geçirildi.

Miras diye satmışlar

Şüphelilerin kendilerini kooperatif başkanı, kooperatif başkan yardımcısı ve muhasip üye olarak tanıttıkları belirlendi. Şüphelilerin, gerçekte TOKİ’ye ait olan bir arsanın kendilerine miras kaldığını öne sürdükleri ve hazırladıkları sahte belgeler üzerinden arsayı 20 farklı kişiye sattıkları tespit edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) temin edilen hesap hareketlerinin incelenmesiyle şüphelilerin yaklaşık 95 milyon 500 bin lira haksız maddi menfaat sağladığı tespit edildi. İncelemelerde ayrıca, müracaatta bulunan 20 kişinin dışında yaklaşık 80 kişinin daha para transferlerinin açıklama bölümüne aynı ada ve parsel bilgilerini yazarak şüphelilere ödeme yaptığı ortaya çıktı. Bu tespit üzerine aynı arsanın sahte belgeler kullanılarak çok daha fazla kişiye satılmış olabileceği değerlendirildi.

Paraları kripto hesaplarına aktardılar

Şüphelilerin dolandırıcılıktan elde ettikleri haksız kazancın izini kaybettirmek ve para hareketlerinin takibini zorlaştırmak amacıyla paraları kripto para uygulamalarına aktardıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen 15 şüpheliden 7’si çıkarıldıkları sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

(DHA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
29.09.2026 06:54 / Güncelleme: 07:24

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor: Meteoroloji'den 4 il için çok kuvvetli yağış uyarısı

Yurt genelinde sıcaklıklar düşerken Marmara, Batı Karadeniz ve Ege için hem kuvvetli yağış hem de saatte 70 km'ye varan fırtına uyarısı yapıldı. Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak'ta yağışların yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Gök gürültülü sağanak ve fırtına geliyor: Meteoroloji'den 4 il için çok kuvvetli yağış uyarısı

Fotoğraf: Emrah Nas/Pexels

29.09.2026 08:43 / Güncelleme: 08:46

İstanbul merkezli 4 ilde operasyon: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu dahil 7 kişi gözaltına alındı

“Mobbing” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarına ilişkin soruşturmada MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 7 kişi, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 4 ilde operasyon: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu dahil 7 kişi gözaltına alındı

Temsili | Fotoğraf: Kindel Media/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!