26.09.2026 15:19

Gazze hükümeti: İsrail saldırılarında 262 gazeteci hayatını kaybetti

Gazze hükümeti, Ekim 2023’ten bu yana İsrail saldırılarında 262 gazetecinin hayatını kaybettiğini, 433’ten fazlasının yaralandığını açıkladı. Saldırılarda 143 medya kuruluşunun binası yıkıldı veya hasar gördü.

Gazze hükümeti: İsrail saldırılarında 262 gazeteci hayatını kaybetti

Fotoğraf: hosnysalah/Pixabay

 

Gazze'deki hükümet, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda 262 basın mensubunun hayatını kaybettiğini, 433'ten fazlasının yaralandığını bildirdi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden 26 Eylül Filistinli Gazetecilerle Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, basın mensuplarının ve medya kuruluşlarının maruz kaldığı saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda 262 basın mensubunun hayatını kaybettiğini, 433'ten fazlasının yaralandığını belirtildi.

Hayatını kaybeden basın mensuplarının 26'sının kadın olduğu, ayrıca 28 medya aktivistinin de yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İsrail'in 50 gazeteci ve medya çalışanını alıkoyduğu, bunlardan 23'ünün halen tutuklu olduğu, 3 gazetecinin ise kayıp olduğu kaydedildi.

Saldırılarda öldürülen gazetecilerin ailelerinden 32'sinin tüm fertleriyle yok edildiği, gazetecilere ait 53 evin tamamen veya kısmen yıkıldığı aktarıldı.

Medya sektöründeki zararın ilk belirlemelere göre 800 milyon doları aştığı belirtilen açıklamada, binaları yıkılan veya hasar gören 143 medya kuruluşunun faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi.

Gazetecilerin hedef alınmasının sahadaki gelişmelerin aktarılmasını engellemeyi ve sivillere yönelik ihlalleri gizlemeyi amaçladığı vurgulanan açıklamada, uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve basın örgütlerinden Filistinli gazetecilerin korunması, saldırıların soruşturulması ve sorumlulardan hesap sorulması istendi.

(AA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
26.09.2026 11:18 / Güncelleme: 12:28

Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvuru süreci tamamlandı: 1071 konut için kura ekim ayında çekilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvuru aşamasının tamamlandığını, incelemelerin ardından kura sürecine geçileceğini bildirdi.

Kiralık Sosyal Konut Projesi'nde başvuru süreci tamamlandı: 1071 konut için kura ekim ayında çekilecek

İhale dosyasında proje görsellerinden konutların sosyal konut değil, çevre düzeni planından belirtilen
“ Nitelikli Nüfusa Uygun“ konut tipi olduğu anlaşılıyor.|Görsel: Çevre Bakanlığı

26.09.2026 09:39

Yemen'de hükümet güçlerine seferberlik çağrısı

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Rashad el-Alimi, Husilere karşı savaşın yeniden tırmandığı ülkede halka ordu ve güvenlik güçlerine katılma çağrısı yaptı.

Yemen'de hükümet güçlerine seferberlik çağrısı

Fotoğraf: Henry Ridgwell (VOA)/Wikimedia Commons Public domain

26.09.2026 12:29

KDK kararını verdi: Askerlik, yıllık izin kıdem hesabına dahil edilecek mi?

Kamu Denetçiliği Kurumu, askerlik hizmetinin yıllık izin kıdem hesabına dahil edilmesini isteyen sağlık çalışanının başvurusunu reddetti. Kararda, başvurucu için yargı yolunun açık olduğu belirtildi.

KDK kararını verdi: Askerlik, yıllık izin kıdem hesabına dahil edilecek mi?

Fotoğraf: DHA

26.09.2026 11:45 / Güncelleme: 11:47

AYM önündeki eylemde yaşamına son veren emekli polisin cenaze programı belli oldu

Ankara'da dün AYM karşısında düzenlenen emekli eyleminde, "Para için değil, onurumuz için" yazılı bir döviz taşıdığı sırada "Bizi bu hale getiren utansın" diyerek yaşamına son veren emekli polis Ali Şekeroğlu bugün toprağa verilecek.

AYM önündeki eylemde yaşamına son veren emekli polisin cenaze programı belli oldu

Fotoğraf: ANKA

26.09.2026 12:01

Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı: 1 Kasım'da başlıyor

Karadağ, Avrupa Birliği’nin vize politikasıyla uyum kapsamında Türkiye vatandaşları için vizesiz seyahat uygulamasını 31 Ekim'de sona erdirecek. 1 Kasım'dan itibaren bordo pasaport sahiplerinin ülkeye giriş için vize alması gerekecek.

Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı: 1 Kasım'da başlıyor

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!