25.09.2026 15:47 / Güncelleme: 20:28

'Geçinemiyorum' diyerek AYM önünde kendini vuran emekli hayatını kaybetti

Ankara’da emekli dernekleri ve sendikaların seyyanen zam talebiyle Anayasa Mahkemesi önünde yapacağı basın açıklaması öncesinde kendisini vuran emekli polis Ali Şekeroğlu, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

'Geçinemiyorum' diyerek AYM önünde kendini vuran emekli hayatını kaybetti

Fotoğraf: Evrensel

Ankara—Emekli Dernekleri, emekli memurlar ve sendikaların Türkiye genelinde eş zamanlı olarak seyyanen zam talebini dile getirmek için Anayasa Mahkemesi önünde 15.00'te gerçekleştirmeyi planladıkları basın açıklaması öncesinde kendisini vuran emekli polis memuru Ali Şekeroğlu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Emekli Dernekleri, emekli memurlar ve sendikaların Türkiye genelinde eş zamanlı olarak seyyanen zam talebini dile getirmek için Anayasa Mahkemesi önünde yaptıkları eylemde emekli polis Ali Şekeroğlu kendisini vurdu.

Olayın ardından sağlık ekipleri ve polis müdahalede bulundu. Kendini vuran kişinin etrafı güvenlik çemberine alınırken, alanda bulunan emekliler ile polis ekipleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Seyyanen zam davasının avukatlarından Ali Erdem Gündoğan emeklinin geldiği durumu işaret ederek "Bir polis arkadaşımız emekli maaşıyla hayatını idam ettiremediğini söyleyerek intihara teşebbüs etmiştir. Bu intihar olayı emeklinin ne hale geldiğini gösteriyor. Bugün emekli maaşı ile temel ihtiyaçları karşılamak imkansız hale gelmiştir" dedi.

"Bu işten vazgeçtim"

Konuşmasında geçinemediğini ifade eden Şekeroğlu, "Bizi bu hale getiren utansın" dedi ve beylik tabancasını kafasına dayayarak intihar girişiminde bulundu.

Olay anına ilişkin kaydedilen görüntülerde Şekeroğlu'nun, "Sakın yaklaşmayın, yaklaşmayın sakın. Ben artık bu işten vazgeçtim" dediği duyuluyor.

Şekeroğlu'nun taşıdığı dövizde ise "Para için değil, onurumuz için" yazısının olduğu görüldü.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine sevk edilen ekipler, intihar girişiminde bulunan emekliye ilk müdahalede bulundu.

Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Şekeroğlu, Gazi Üniversitesi Acil Servisine kaldırıldı, yapılması planlanan kapsamlı basın açıklaması da ertelendi.

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Emekli polis memuru Ali Şekeroğlu, tüm müdahalelere rağmen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti .

 

(Evrensel)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
25.09.2026 13:15

Okan Buruk'tan İlkay Gündoğan açıklaması: 'Oynatmak istiyorum ama...'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu sezon yalnızca 11 dakika süre alan İlkay Gündoğan'ın durumuyla ilgili konuştu. Buruk, orta sahadaki yoğun rekabet nedeniyle süre vermek istediği oyuncuları oynatamadığını söyledi.

Okan Buruk'tan İlkay Gündoğan açıklaması: “Oynatmak istiyorum ama...”

Fotoğraf: Steffen Prößdorf/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

25.09.2026 15:52

WhatsApp’ta mesaj başına ücret dönemi: Kimler ödeme yapacak?

WhatsApp Business Platformu için yeni bir ücretlendirme modeli devreye giriyor. 1 Ekim’de başlayacak uygulamada işletmelere aylık 1.000 ücretsiz mesaj hakkı tanınacak, kotanın üzerindeki mesajlar ise ücretlendirilecek.

WhatsApp’ta mesaj başına ücret dönemi: Kimler ödeme yapacak?

Fotoğraf: DHA

25.09.2026 17:40

Gianina’nın iki dünyası | 'The Diary of a Chambermaid': Sınıf, göç ve sömürü

Radu Jude’un Octave Mirbeau’nun romanından uyarladığı "The Diary of a Chambermaid", bir hizmetçinin Fransa’daki yaşamı üzerinden sınıf, göçmenlik ve sömürü ilişkilerini ele alıyor.

Gianina’nın iki dünyası | "The Diary of a Chambermaid": Sınıf, göç ve sömürü

The Diary of a Chambermaid adlı filmden bir sahne.

25.09.2026 11:50

Erzurum’da sokak hayvanlarının beslenmesi yasaklandı

Erzurum İl Hayvanları Koruma Kurulu, sahipsiz hayvanların sokaklarda beslenmesini il genelinde yasakladı. Kararın uygulanmasının ilçe belediyeleri tarafından takip edilmesi kararlaştırıldı.

Erzurum’da sokak hayvanlarının beslenmesi yasaklandı

Fotoğraf: Cemal/Pexels

25.09.2026 14:45

İsrail'in Gazze saldırılarında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusunun Han Yunus ve Zevayid'de düzenlediği saldırılarda 1 Filistinli hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

İsrail'in Gazze saldırılarında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!